Micuțul Nicolas în recreație de René Goscinny, Jean-Jacques Sempé


Micuțul Nicolas în recreație de René Goscinny, Jean-Jacques Sempé

My rating:  5 of 5 stars 

Am scris despre primul volum din seria în care protagonist este Micuțul Nicolas aici.

Bineînțeles că volumașul de față a poposit de urgență la mine-n bibliotecă deoarece puștiul lui Goscinny și Sempe îmi este tare drag.

Nicolas îmi aduce aminte de copilăria mea și de năzbâtiile pe care le făceam. Puștanii de altădată inventau tot felul de jocuri și erau mai ocupați să-și învinețească ochii direct, neavând internet și jocuri pe console ca să-și snopească la Mortal Kombat X vecinul de palier. Cu săbii de lemn ne păruiam ca bezmeticii, băteam mingea pe cine știe ce maidan plin de gropi și făceam cine știe ce prostioare pe la școală scoțând profesorii din sărite.

20151227_144501 20151227_144529

Ei, cam așa e și Micuțul Nicolas. Un puștan de acum câțiva zeci de ani care are la îndemână o gașcă de prieteni care mai de care mai năbădăios și pus pe șotii.

Nici cel de-al doilea volum nu este mai prejos și e la fel de amuzant cu desene la fel de faine și oferă o distracție pe cinste. 

De ce 5 stele: pentru că este amuzant și distractiv.

Prezentarea editurii:

Aristide, Lothar, Eusebiu, Gil, Achim, Maxenţiu, Rufus, Ioachim şi micuţul Nicolas ştiu să profite din plin de timpul liber. Pe Aristide poţi să-l calci pe bătătură, dar nu cumva să calci pe tartina lui cu dulceaţă. Iar dacă-l enervezi pe Eusebiu, fereşte-te de el, altfel nasul tău va primi instantaneu un pumn.
Şi, fie că vor să scoată un ziar cu tiparniţa de jucărie a lui Maxenţiu, să meargă la pescuit de mormoloci, să organizeze un meci de fotbal sau o bătaie în recreaţie, pedagogul Bulbuc e mereu cu ochii pe ei. 

Micuţul Nicolas nu se plictiseşte niciodată cu prietenii lui şi e gata oricând să li se alăture, orice ar pune la cale. Când vine vorba de ştrengării, nici nu trebuie să-i spui de două ori. 

„Păi da, ce să mai!“, cum ar zice Nicolas.

 

Un gând despre „Micuțul Nicolas în recreație de René Goscinny, Jean-Jacques Sempé

  1. Pingback: Micuțul Nicolas în vacanță de René Goscinny, Jean-Jacques Sempé | Colț Firesc de refugiu

Lasă un comentariu