Cum a furat Grinch Crăciunul de Dr. Seuss


20151227_124038

 

Cum a furat Grinch Crăciunul de Dr. Seuss

My rating:  5 of 5 stars 

Știu că vin destul de târzior cu prezentarea cărții lui Dr. Seuss, Cum a furat Grinch Crăciunul însă, sincer să fiu, nu cred că e deloc târziu ca povestea de față să mai fie făcută cadou în luna cadourilor.

Pe Grinch îl știam din filmul în care Jim Carrey cel verzui se scălâmbăia cu răutate la oamenii care se bucurau de Crăciun din micul orășel de la poalele muntelui unde-și avea acesta grota.

Ei bine, povestea lui Dr. Seuss este și mai faină. Este mai frumoasă pentru că mesajul îți ajunge mult mai direct la inimă și Grinch-ul devine mai ușor plăcut decât cel din film. Plus că desenele sunt de-a dreptul delicioase și te fac să stai cu ochii-n carte și să vezi aievea ceea ce năzdrăvanul Grinch pune la cale.

20151227_124106

20151227_124124

Nu sunt multe de spus despre carte pentru că trebuie văzută, acesta este și motivul pentru care am pus pozele de mai sus, dragostea la prima vedere este garantată. Lui Vlăduț îi plac desenele și povestea poate că nu o pricepe încă, însă-l face să stea cuminte și să asculte. Traducerea lui Florin Bican ajută și mai mult cititorul să îndrăgească aventura lui Grinch și să o citească cu zâmbetul pe buze și cu emoție.

Nu cred că este brad care să nu merite povestea lui Grinch sub el. Sau în el. 

De ce  5 stele: pentru că este o poveste frumoasă care se va cere citită la fiecare Crăciun și în fiecare zi în care bradul frumos împodobit stă în casa ta.

2 gânduri despre „Cum a furat Grinch Crăciunul de Dr. Seuss

  1. Pingback: Retrospectiva 2015! | Colț Firesc de refugiu

  2. Pingback: ,,Cum a furat Grinch Crăciunul” de Dr. Seuss | Pasiunile mele

Lasă un comentariu