Sfaturi al naibii de bune (pentru oameni talentați) de George Lois


Sfaturi al naibii de bune (pentru oameni talentați) de George Lois

My rating:  5 of 5 stars 

Sunt unele cărți care-ți pot schimba viața. Unele în sensul că pot să fie adevărate arme albe cu care să spargi capul unui dușman și să te trimită la închisoare, altele te pot spăla pe creier atât de bine și de frumos încât ajungi să faci tot felul de prostii pentru că așa dictează semnele de exclamație, iar unele pentru că-ți propun perspective care-ți schimbă total modul de abordare și analiză a vieții.

Cărțulia lui Lois nu este revoluționară, gândirea sa de publicitar însă este! Coperțile pentru Esquire pe care George le-a făcut au intrat în istorie și în Muzeul de Artă Modernă din New York. Campaniile sale umanitare au atras atenția mapamondului și au convins politicienii că au luat decizii greșite. Logo-urile lui Goerge au intrat în istorie (vezi Nickelodeon, de exemplu).

Cine-i George? Unii zic că-i Mad Men-ul original. Ce zice George Lois?

20160419_185114

Nu-l cunosc pe Goerge, din păcate, dar dacă este așa cum zice în pagina din poză, atunci sigur îmi place de el.

George e nebun. Își iubește cu nebunie munca. E acel gen de nebun care este în stare să se arunce în gol de la etajul trei ca să te convingă că produsul pe care l-a gândit pentru tine e cel mai potrivit pentru tine. Și dacă nu ești de acord cu asta, atunci nu mai are rost să trăiască. Nu este un nebun frumos, este un nebun periculos pentru că nebunia lui costă, dar e un nebun genial care-ți poate ajuta firma să rămână în istorie. Cum să nu-ți placă astfel de nebuni? Cum să nu vrei să fii un astfel de nebun?

Sunt bune sfaturile lui George Lois? Pentru mine sunt dinamită combinată cu aur pur! Toaletă publică într-o piață din mijlocul unei metropole când te taie rău de tot pișarea! 120 de sfaturi care, indiferent de cât de talentat ești, nu au cum să nu-ți fie de folos deoarece sfaturile lui George pot să fie adaptate în viața de zi cu zi, deși trebuie să-i dăm Cezarului ce-i al Cezarului și să recunoaștem că cel mai bine prind tot unui publicitar talentat și creativ.

De ce 5 stele: pentru că pentru mine a devenit, în momentul de față, un mic manual de supraviețuire. Sper ca la un moment dat să reușesc să aplic pe propria piele măcar jumătate din sfaturile lui George Lois. Inclusiv cel care te îndeamnă să ameninți un client cu sinuciderea.

Prezentarea editurii:

Sfaturi al naibii de bune (pentru oameni talentaţi!) conţine sfaturi şi lecţii de viaţă brutale şi cinstite venind din partea lui George Lois, un guru al publicităţii, adevăratul Mad Men, sursa de inspirație a celebrului serial, şi faimosul instigator cultural care a schimbat, datorită unicei şi extravagantei sale gândiri creative, atât publicitatea, cât şi cultura lumii în care trăim.

„George Lois. Unicul, singurul; geniu, copil teribil, fondator de agenţii, creator de legende. Fiul unui florar grec continuă să îşi atace viaţa şi munca cu energia şi entuziasmul unui tânăr Zorba. George Lois este un adevărat supererou al publicităţii.“ Wall Street Journal

„Fiecare industrie are vedetele sale, iar în lumea publicităţii, George Lois, domnul «Marea Idee», străluceşte ca o supernovă. Din anii ’50, Lois are o influenţă uriaşă asupra culturii mondiale.“ Business Week

„Celebrul publicitar a adus pe Madison Avenue o mentalitate specială a omului trecut prin viaţă, care nu înghite prostii. Dar bravada lui Lois a fost mereu compensată de pasiunea lui pentru designul avangardist şi de misiunea care l-a ghidat prin viaţă: să aducă publicitatea la rangul de artă.“ GQ Magazine

„Curajosul George Lois a fost agentul provocator care a declanşat Revoluţia Creativă a publicităţii din anii ’60. Realizările sale remarcabile continuă să constituie un standard al industriei.“ The New York Times

Lasă un comentariu