Oscar 2016 – sectiunea cel mai bun film – Room


Room – Lenny Abrahamson

Best Motion Picture of the Year
Ed Guiney
Best Performance by an Actress in a Leading Role
Brie Larson
Best Achievement in Directing
Lenny Abrahamson
Best Writing, Adapted Screenplay
Emma Donoghue

Regia: de Oscar! Filmul lui Abrahamson este singurul care se apropie de ceea ce Oscar-ul ar trebui să însemne pentru cinematografia americană. Nu am de gând să vă spun foarte multe pentru că poate că nu ați văzut această bijuterie de film însă vă sfătuiesc să vă uitați la primele 10 minute din film când micul Jack salută lucrurile din cameră după ce se trezește. Modul în care camera filmează periplul puștiului este de-o intensitate aproape demonică. Fabulos!

 Actorii: Brie Larson te zăpăcește, iar Jacob Tremblay îți aduce lacrimi în ochi. Tremblay i-ar fi luat de sub nas Oscar-ul lui DiCaprio, categoric, probabil de asta nici nu a fost nominalizat. Brie și Jacob au o legătură aparte care se simte și se transmite. Superb și emoționant!

Scenariu: teribil! Excelent scris, cu mici erori de logică și construcție, povestea crește în intensitate și cunoaște adevărate culmi de suspans care-ți fac pielea de găină.

Personaje: incredibil de reale într-o poveste incredibil de ireală.

Soundtrack: chinuitor…

Concluzie: Filmul care merită să câștige absolut toate categoriile la care este nominalizat. Și este nominalizat la cele mai importante categorii. nu este doar o întâmplare.

Notă: 8.9

Lasă un comentariu