Editura Litera la Gaudeamus 2016!


imagine-comunicat-presa-litera-gaudeamus-2016-1

Bestsellerurile momentului, colecții noi,

cărți premiate și ecranizate

își așteaptă cititorii

la standul Editurii Litera de la Gaudeamus 2016

 

Începând de miercuri, 16 noiembrie, până duminică, 20 noiembrie, cititorii sunt așteptați la standul Editurii Litera din Pavilionul Central al Romexpo pentru a lua parte la lansările de carte și la sesiunile de autografe. Vizitatorii vor putea beneficia de reduceri de preț de până la 50% , de oferte speciale la cele mai noi titluri și premii garantate.

~

„După ce te-am pierdut”,continuarea bestsellerului ecranizat „Înainte să te cunosc”,dar și alte titluri sub semnătura autoarei Jojo Moyes, precum “Ultima scrisoare de dragoste”și „Fata pe care ai lăsat-o în urmă”, sunt prezenteîn oferta Editurii Litera la Gaudeamus în Blue Moon, colecția cu cele mai frumoase povești de dragoste ale literaturii contemporane.

~

Premiul Man Booker 2015: „Scurtă istorie a șapte crime”, de Marlon James,apare în colecția Clasici Contemporani Litera.Palpitant și inventiv, ambițios și fascinant, „Scurtă istorie a șapte crime” este unul dintre cele mai remarcabile și extraordinare romane ale secolului XXI.„Frații Burgess”, de Elizabeth Strout, „Ragtime”, de E.L.Doctorow, „Roșcovanul”, de J.P.Donleavy, „Revolutionary Road”, de Richard Yates, „Lupta mea, Insula copilăriei”, de Karl Ove Knausgård,sunt cele mai noi titluri care completează colecția Clasici Moderni și Contemporani a editurii.

~

Seria de autor Carla Guelfenbein se lansează la Gaudeamus în colecția Buzz Books cu tilurile “Restul e tăcere” și „Cu tine în depărtare”, roman distins cu Premiul Alfaguara în 2015. Colecția Buzz Books continuă cu noi bestselleruri precum „Văduva”, de Fiona Barton și„Tony & Susan”, de Austin Wright, roman care a stat la baza filmului „Animale de noapte”.

~

Hercule Poirot și Miss Marple se întorc! Cel mai vândut scriitor al tuturor timpurilor va fi prezent într-o nouă serie Agatha Christie, marca Litera.

Primele trei titluri disponibile sunt „A treia fată”, „Cei patru mari”, „Ultimele cazuri ale lui Miss Marple”.

~

Seria cărților de colorat pentru adulți continuă la Editura Litera cu o premieră:

“Pe-un picior de plai”, prima carte de colorat pentru adulțidespre satul românesc, în patru regiuni ale României, la invitația autoarei Ana-Maria Gordin Marinescu. Din serie nu lipsește cartea celebrei artiste Johanna Basford – „Jungla magică”, dar șialte titluri noi precum „Lumi fantastice”, „Menajeria”sau „Animorphia”.

 

Luminița Saviuc și Cristina Chiperi, prezente în România,

cu ocazia Târgului de carte Gaudeamus 2016

 

„15 lucruri la care să renunți pentru a fi fericit”, ghidul motivațional care a făcut înconjurul lumii, scris de românca Luminița Saviuc, este acum disponibil în imprintul Introspectiv.

Autoarea va fi prezentă la Gaudeamus, alături de invitații săi,vineri, 18 noiembrie, ora 17.30, la lansarea cărțiiși la o discuție motivațională cu cititorii.

ImprintulIntrospectiv cuprinde titluri noi precum „Reteța fericrii”, de Dr. Paul Dolan, „Acceptarea necondiționată”, de Tara Brach, „Oaia neagră sau de ce uneori e bine să fii rău”, de Richard Stephens.

~

 

Cristina Chiperi, fenomenul literar al momentului, creat online și devenit bestseller internațional, autoare a trilogiei “My dilemma is you”, va fi prezentă la Gaudeamus,alături de invitații săi, sâmbătă, 19 noiembrie, ora 16.30 la întâlnirea cu cititorii.

~

 

 

 

Noutățile Litera mică la Gaudeamus 2016

Literamicăesteprezentă la târg cu multesurprize, activităţi creative organizateîntr-un spațiuatractivși ludic,darmai ales cu celemaifrumoasecărți: Atlasullumii, carte de colorat, continuareaîndrăgiteiseriiPrima mea lectură, cărți Disney, Marvel, enciclopedii National Geographic,povești, cărți de activități, dicționareșimultealtele.

 

Colecția Disney se îmbogățeste cu un personaj cu totuldeosebit, o frumoasășidestoinicăprințesălatină – Elena din Avalor: povesteafilmului, cărți de activitățișiplanșe de colorat, toatevor fi disponibile la stand. Din colecția Star Warsvăașteaptădouănoiapariții:Darth Vader șifetițaluișiDarth Wader șifiul.

 

Părinții care au epuizattoatetrucurilepentru a-șiadormicopiii, vorgăsi la standulLiteraMică o carte cu adevăratmagică: Elefănțelul care voiasăadoarmă, de Carl-Johan ForssénEhrlin, psihologșilingvistsuedez.

~

Și anul acestaLitera și Uber asigurăcititorilor transportul gratuit de la Gaudeamus, pe toată perioada târgului.Doritorii trebuie doar să își instaleze aplicația,  să introducă codul Litera25 și să facă o comandă în limita valorii de 25 lei. Mai multe detalii despre promoție găsiți pe site-ul Uber, pe pagina de Facebook Litera, dar și de la Brand Ambassadorii Uber prezenți la Gaudeamus.

 

Lista evenimentelor Litera la Gaudeamus 2016

 

Vineri, 18 noiembrie, ora 17.30

Lansare „15 lucruri la care trebuie să renunți pentru a fi fericit”, de Luminița Saviuc, în imprint Introspectiv, în prezența autoarei

Invitați: Mirela Vașadi – prezentator și realizator TV; MirelaRetegan – antreprenorși blogger; Doru Someșan- coordonator conținut Editura Litera, moderator

 

Sâmbătă, 19 noiembrie, ora 12.00

Lansare Man Booker 2015, „Scurtă istorie a șapte crime”, Marlon James

Invitați: Bedros Horasangian – critic literar, moderator;Ciprian Șiulea –  traducător

 

Sâmbătă, 19 noiembrie, ora 13.00

Lansarea seriei de autor Carla Guelfenbein, în colecția Buzz Books, “Cu tine în depărtare” și “Restul e tăcere”

Invitați: Tudora Șandru – Mehedinți – traducător, profesor universitar; Lavinia Similaru –  traducător, profesor universitar; Laura Câlțea – blogger și critic literar; Rodrigo Guzman Barros –  reprezentant Ambasada Chile; Bedros Horasangian – critic literar, moderator.

 

 

Sâmbătă, 19 noiembrie, ora 14.00

Lansare „Vine iarna. De ce trebuie opriți Vladimir Putin și inamicii lumii libere”, de Garry Kasparov, în colecția Kronika.

Invitați: TeodorPaleologu–istoric, diplomat, politician; Bogdan Lefter – critic literar, analist politic; Bedros Horasangian – critic literar, moderator.

 

Sâmbătă, 19 noiembrie, ora 16.30

Lansare „My dilemma is you” de Cristina Chiperi, în prezența autoarei

Invitați:AndraGogan- cântăreață, dansatoare și actriță, Criss și Vlad, prezentatorii emisiunii „Happy Day” de la Happy Channel, Irina Ilie – redactor coordonator Editura Litera, moderator.

 

 

 

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s