Cine zicea că Vineri 13 e cu ghinion? Câștigă Firesc 125 de cărți de la Nemira!


Construiește-ți propriul Colț Firesc de Refugiu cu Editura Nemira! Cum? Simplu!

Mai întâi participi la Reading checklist-ul pe care ți l-a pregătit editura (trebuie să dai click pe link ca să-ți satisfaci curiozitatea), bifezi rapid cele 20 de cărți pe care le-ai citit (dacă nu le-ai citit, dă fuguța la cea mai apropiată librărie sau intră pe site-ul nemira.ro și citește-le urgent ca să le poți bifa!) și poți câștiga 100 de cărți de la Editura Nemira! Regulamentul concursului e aici.

Și asta nu e tot! Mai jos, puuuuuțin mai jos, e un concurs Firesc (un alt concurs, diferit față de cel de mai sus 🙂 ) organizat împreună cu editura care-ți mai poate aduce încă 25 de cărți! Vineri 13? Când Nemira sărbătorește alături de cititori 25 de ani de plăcerea lecturii e doar Vineri 13 e o zi norocoasă!

Și acum al doilea moment mult așteptat al zilei: 

Concursul Firesc de Întregire a Colțului Tău Firesc de Refugiu!

Împreună cu Editura Nemira am onoarea să vă invit la un concurs cu totul și cu totul special care vă poate aduce 25 de cărți, cu alte cuvinte, câte o carte pentru fiecare an de plăcere a lecturii!

În ce constă concursul: 

 • recomandă cartea Editurii Nemira care ți-a plăcut cel mai mult în câteva cuvinte bine ticluite, astfel încât să-i ajuți și pe alți cititori să se bucure de volumul care ți-a mers la inimă!

Comentariile care au minim un răspuns intră în cursa finală pentru cele 25 de cărți puse la bătaie de Editura Nemira și Colțul Firesc de Refugiu! Câștigătorul se alege la sfârșitul zilei de 24 Mai, adică la orele 00.00, 25.05.2016 un fericit cititor o să-și îmbogățească Propriul Colț Firesc de Refugiu cu 25 de cărți de la Editura Nemira!

Extragerea câștigătorului se face cu ajutorul site-ului Random.org. Ca să poți participa trebuie să ai domiciliul în România.

Ce mai stai? Spune-ne despre plăcerea lecturii pe care ai trăit-o alături de o carte a Editurii Nemira! 

Fireștii abia așteaptă să te citească și îți doresc multă baftă!

 

 

Comunicatul de presă al editurii:

 

Editura Nemira sărbătorește 25 de ani de plăcerea lecturii!

Anul acesta editura Nemira împlinește 25 de ani de la înființare și, cu această ocazie aniversară, lansează o sărbătoare a cărții și a lecturii dedicată cititorilor care ne-au fost alături de-a lungul anilor prin campania Super-cititorii Nemira. 

În cadrul acestei campanii, îi invităm pe toţi iubitorii de carte la un maraton aniversar ce cuprinde o călătorie înapoi în timp prin arhiva și istoria editurii Nemira, cu testimoniale, interviuri, concursuri, quizuri și multe surprize pe evenimentul Facebook creat special pentru a sărbători un sfert de secol de plăcerea lecturii.

Marea provocare va fi găsirea unui SUPER-CITITOR după completarea Reading checklist-ului cu bestselleruri marca Nemira, în care participanții trebuie să ne dovedească super-puterile lor de lectură ca să câștige o bibliotecă de 100 de cărți. (Regulamentul este disponibil pe nemira.ro)

Editura Nemira a adus în casele cititorilor peste 20 de milioane de volume și 1500 de autori prestigioși, unii dintre ei traduși pentru prima dată la noi, precum Michel Houellebecq, John Kennedy Toole, George R.R. Martin, Philip K. Dick, Stephen King sau Frank Herbert. Odată cu lansarea colecției Nautilus, literatura science-fiction s-a impus și pe piața românească de carte prin seriile celebre Dune, Furnicile sau Odiseea spațială.

Totodată, fondatorul editurii, Valentin Nicolau, a lansat tineri autori români și a promovat valorile autentice : H.R. Patapievici, I.P. Culianu, Mirces Nedelciu, Radu Aldulescu, Daniel Bănulescu, Petre Barbu și-au publicat primele cărţi de după 1989 la Nemira.

A fost prima editură care a lansat un imprint dedicat cărţilor pentru copii în 2006 și totodată editura care a lansat primul e-book pe piața din România, în 2009.

Astăzi, Nemira îşi invită cititorii să pornească într-o călătorie literară în jurul lumii cu 150 de cărți noi pe an, alături de autorii din colecţiile Babel şi Damen Tango, precum Julian Barnes, David Foenkinos sau Mathias Malzieu. Maeştrii genului thriller, policier şi faimoşi detectivi se regăsesc în colecţia Suspans, unde cap de afiş sunt Stephen King, Raymond Chandler, Andrea Camilleri şi Rodica Ojog-Braşoveanu.

Lumea teatrului prinde viaţă prin colecţia Yorick, unde semnează unii dintre cei mai importanţi regizori şi teatrologi din lume, precum Peter Brook sau George Banu iar în lumea subconştientului pătrundem prin colecţia de psihologie jungiană Philemon.

Nemira promovează literatura română de calitate în colecţiile Maeştrii SF-ului românesc, unde îi regăsim pe Gheorghe Săsărman, Dănuţ Ungureanu, Sebastian A. Corn, Mircea, Opriţă şi Cuaternar, unde semnează Emil Brumaru, Nichita Stănescu, Valentin Nicolau, dar și autori tineri precum Bogdan Munteanu sau Cristina Andrei.

Cele mai populare serii ale noilor generaţii sunt publicate tot la Nemira: Cântec de gheaţă şi foc de George R.R. Martin, Jocurile Foamei de Suzanne Collins şi Turnul întunecat de Stephen King.

Dar firul roşu care leagă colecţiile şi autorii Nemira este miza editorială: plăcerea lecturii!

13 gânduri despre „Cine zicea că Vineri 13 e cu ghinion? Câștigă Firesc 125 de cărți de la Nemira!

 1. Una dintre cărțile mele preferate, publicate de Nemira, este „Istoria lecturii”, de Alberto Manguel. E o carte la care revin din când în când pentru a mă încărca cu frumusețe, sens și dragoste de lectură. Manguel poartă cititorii într-o călătorie fascinantă, tematică, nu didactică, așa cum a trăit-o el explorând volumele citite. Tocmai pentru că este o experiență personală a lui Manguel în „Istoria lecturii”, oricine se regăsește într-o anumită măsură în poveștile sale despre cărți și se înțelege pe sine mai bine ca „cititor”.

  • Aşa este, volumul lui Manguel cu atât mai interesant cu cât suntem puşi în faţa experienţelor personale pe care autorul le-a trăit alături de lecturile sale.
   Ca de la cititor la cititor, ăsta este tonul adoptat de Manguel şi asta mi-a plăcut şi mie 🙂

   PS: Felicitări, acest comentariu te-a calificat pentru tragerea la sorţi de deseară! 🙂 Baftă!

 2. Una dintre cărțile mele preferate de la Edtura Nemira este Eleganța ariciului a lui Muriel Barbery. Îmi plac în mod deosebit cele două personaje principale, dar și unul dintre cele secundare. De fapt, cred că fiecare personaj este important pentru o carte. Este nevoie de personaje negative puternice pentru a pune în valoare un personaj pozitiv puternic.

  • De mult timp o am pe listă. 🙂 Cred că i-a venit vremea să o citesc şi eu.

   PS: Felicitări, acest comentariu te-a calificat pentru tragerea la sorţi de deseară! 🙂 Baftă!

 3. Cartea care mi-a placut cel mai mult de la Editura Nemira este „Cianura pentru un suras” de Roduca Ojog Brasoveanu. „Cianura pentru un suras” este o carte care te tine cu sufletul la gura pe tot parcursul actiuni, te face sa banuiesti aproape toate personajele ,te induce in eroare , iar la sfarsit te lasa fara cuvinte cand adevaratul faptas iese la iveala, un faptas la care bineinteles ca nici macar nu te-ai gandit. Cartea te invata ca aparentele inseala si chiar in spatele unei batrane aparent prietenoasa, se poate ascunde o adevarata maestra in siretlicuri.

  • Recunosc că nu am citit nimic de Rodica Ojog-Braşoveanu, spre ruşinea mea. Cred că ar trebui să mă iniţiez şi eu în scriitura ei 🙂

   PS: Felicitări, acest comentariu te-a calificat pentru tragerea la sorţi de deseară! 🙂 Baftă!

 4. „Buna seara, Melania” de Rodica Ojog-Brasoveanu este cu siguranta cea mai buna carte scrisa de Agatha Christie a Romaniei. Melania Lupu si motanul Mirciulica trec prin tot felul de peripetii care ne fac viata mai interesanta. Va recomand aceasta carte. Editura Nemira si Ojog-Brasoveanu sunt de nedespartit.

  • Aşa cum îi spuneam şi Cosminei mai sus, nu am citit nimic de Rodica Ojog-Braşoveanu, însă recomandările voastre mă fac din ce în ce mai curios de ea 🙂

   PS: Felicitări, acest comentariu te-a calificat pentru tragerea la sorţi de deseară! 🙂 Baftă!

 5. Sentimentul unui sfarsit mi s-a parut cea mai completa carte a lui Julien Barnes publicata de editura Nemira. E adevarat ca recunoasterea si-a primit-o prin Premiul Booker si ca era de asteptat, dar eu cred ca, pe langa faptul ca e un roman in adevatul sens al cuvantulu spre deosebire de eseistica lui Barnes, Sentimentul unui sfarsit te introduce intr-o atmosfera profund meditativa in care ajungi sa nu iti mai pese nici de tine, nici de drumul povestii, nici de intorsaturile care poate ca, intr-o alta carte, te-ar fi trecut prin cele mai amestecate trairi.

  • Oooo, da! Julian Barnes este unul dintre autorii mei favoriţi! Sunt întru totul de acord cu observaţiile tale şi cu recomandarea ta 🙂

   PS: Felicitări, acest comentariu te-a calificat pentru tragerea la sorţi de deseară! 🙂 Baftă!

  • Felicitări Elisa!

   Ai câştigat 25 de cărţi oferite de editura Nemira pe Colţ Firesc de Refugiu!

   Am să te contactez pentru transmiterea datelor de contact.

 6. La mulţi ani Nemira ! ❤
  Dacă trebuie să vorbesc despre cartea/cărţile preferate publicate la Editura Nemira, atunci ar trebui să mă gândesc la tot ce mi-a plăcut în ultimii 25 de ani…! De atunci citesc cărţile cu sigla Nemira. 🙂
  Îmi este foarte greu să aleg doar "UNA" carte preferată, aşa că voi face un exerciţiu de magie şi cu ajutorul unui joben magic voi scoate un titlu la întâmplare, pentru că am multe cărţi preferate şi fără să mai pierd timpul, spun Hocus Pocus Preparatus şi-mi apare… "Monte Cassino" volum scris de Sven Hassel ! (să mă fi folosit în magia mea, chiar de jobenul galben purtat de celebrul personaj Porta… ?) 🙂
  Vă recomand cu drag toate cărţile scrise de Sven Hassel.
  P.S. Hmm, ce coincidenţă să fie "extrasă" tocmai această carte ? Adică am ales chiar PRIMA carte publicată la Editura Nemira în vara anului 1991. Succes Editurii Nemira pe mai departe şi să ne oferi în continuare un regal de titluri ! 🙂

  • Foarte frumos comentariul! Subscriu celor spuse atat de bine de tine 🙂

   PS: Felicitări, acest comentariu te-a calificat pentru tragerea la sorţi de deseară!:) Baftă!

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s