Frații Tapper în război de Geoff Rodkey


Frații Tapper în război de Geoff Rodkey

My rating:  2 of 5 stars 

Îmi plac cărțile amuzante pentru puștani în care eroii principali sunt copii care fac tot felul de năzbâtii și au parte de aventuri cât mai ciudate care te fac să râzi cu gura până la urechi.

Frații Tapper în război nu este una dintre cărțile care să te facă să te zgudui de râs.

Claudia și Reese sunt frați gemeni. Războiul începe în cantina școlii când damful toxic al unui pârț tras pe furiș o aduce în atenția tuturor pe Claudia care este făcută responsabila de insuportabilul miros al vântului fâsâit aruncat incognito în mulțime de către frățiorul ei iubit, Reese. Războiul o dată pornit continuă între cei doi frați, aceștia punând la cale tot felul de atacuri care mai de care mai puturoase și mai sângeroase.

Ok, cartea sună bine, pare interesantă, dat fiind că prezintă o luptă între doi farsori și aducându-mi aminte de Cei doi teribili mă gândeam că o să am parte de o serie de farse amuzante și, bineînțeles, de un apogeul unei intrigi care să mă lase mască, deși happy end-ul era previzibil, nu strica o dramatică răsturnare de situație. Am avut parte și de o răsturnare de situație însă mai degrabă melodramatică.

Rodkey nu este amuzant. Deloc. Glume răsuflate și farse de doi lei. Dacă s-ar fi uitat la M.A.S.H. de exemplu, sigur i-ar fi venit mai multe idei interesante legate de eventualele farse pe care să și le facă cei doi frați. Așa, avem parte de o adunătură de farse care par să fie copiate din serialele plictisitoare și ușor idioate marca Disney Channel. N-ai cum să râzi la așa ceva.

Cartea este haotic construită. Ba Claudia vorbește, ba Reese, ba părinții apar cu câte o serie de SMS-uri (ceea ce spune destul de mult despre cât de sănătoasă este familia Tapper dar nimeni nu pare să observe acest lucru…), ba mai apare câte o prietenă sau prieten care mai scapă câte o părere, în fine, cărțulia este un haos care ar trebui să fie amuzant și să-ți dea impresia că totul se întâmplă acum, împreună și alături de cititor. Intenție bună, execuție nașpa pentru că ți se aduce aminte constant că ceea ce citești este un jurnal scris după ce au decurs evenimentele, nu în timp ce acestea se întâmplă.

Am luat cu entuziasm cartea în mână, am lăsat-o mai dezumflat decât verdele urs Gummy gonflabil după ce Vlăduț i-a făcut câteva incizii intercostale cu un pix.

De ce 2 stele: pentru că nu m-a făcut să râd.

Prezentarea editurii:

Amuzanta si educativa in acelasi timp, Fratii Tapper in razboi (unul impotriva celuilalt), de Geoff Rodkey, este primul volum dintr-o noua serie populara pentru copii ce-i are ca protagonisti pe Claudia si Reese, doi frati gemeni pusi pe sotii. „Razboiul” porneste de la un incident (aparent) nevinovat petrecut in cantina scolii, se continua in apartamentul lor din New York, iar cele mai mari „batalii” se dau, in cele din urma, in universul fictiv al unui joc online. Dialogurile amuzante intre cei doi frati sunt completate de casute ce redau mesajele schimbate pe telefon intre parintii lor, email-uri, conversatii pe chat sau in jocuri video si numeroase fotografii explicative.

Intr-un stil lejer, spumos si plin de umor, autorul descrie excelent inepuizabilele conflicte intre frati, reusind, in acelasi timp, sa strecoare si cateva informatii de cultura generala despre razboaiele adevarate, precum si o lectie scrisa printre randuri: oricat de dulce ar fi razbunarea, tot mai dulce este impacarea.

Povestita ca o „istorie orala” de catre cei doi frati, prietenii si familia lor, Fratii Tapper in razboi este un roman haios despre ce inseamna sa fii in scoala generala in lumea noastra digitalizata.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s