Serie de autor Neil Gaiman: Odd and the Frost Giants și The Sleeper and the Spindle


Odd and the Frost Giants de Neil Gaiman

Notă: 4 din 5 stele

Odd and The Frost Giants este una dintre puținele cărți pe care Gaiman le scrie exact pentru publicul tânăr și, din fericire, nici nu m-a plictisit, nici nu m-a dezamăgit.

Odd este un puștan șchiop care se hotărăște să plece de acasă pentru că s-a săturat să fie subiect de batjocură. Astfel, Odd dă ochii cu un urs, o vulpe și un vultur care nu sunt altcineva decât Thor, Loki și Odin. Aceștia au nevoie de ajutorul său pentru a salva Asgard de un uriaș de gheață care l-a păcălit pe Loki și i-a luat ciocanul lui Thor și acum stăpânește peste orașul zeilor.

Am avut norocul să citesc varianta tipărită și mi-a plăcut foarte mult, mai ales că desenele lui Mark Buckingham (Fairest, Sandman) sunt foarte faine și întregesc povestea.

Povestirea este destul de simplă și are parte și de răsturnarea de situație specifică Gaiman deși de data asta povestioara este în genul clasicelor basme în care un personaj isteț care reușește să păcălească dușmanul având astfel câștig de cauză. Pe lângă asta, Odd and The Frost Giants este o introducere interesantă pentru copii în mitologia nordică.

Volumașul este foarte fain și cred că ar avea succes dacă ar fi tradus și la noi și tare mi-aș dori să-l citesc lui Vlăduț.

De ce 4 stele: pentru că este acel gen de cărțulie care se citește într-o oră și care-ți poate face ziua mai frumoasă, mai ales dacă o citești alături de copilul tău.

The Sleeper and the Spindle de Neil Gaiman

Notă: 5 din 5 stele

Când Chris Riddel se întâlnește cu Neil Gaiman, nu are cum să nu iasă ceva spectaculos!

The Sleeper and the Spindle este o poveste inspirată din basmele clasice al Albei-ca-Zăpada și al Frumoasei Adormite care are parte de nițică magie neagră și o întorsătură de situație care te lasă cu gura căscată.

Mi-a plăcut foarte mult cărțulia, atât datorită umorului cu care este condimentată, cât și aventurilor prin care trece Albă-ca-Zăpada și intriga al cărei sfârșit neprevăzut face ca toată povestea să fie și mai faină.

Bineînțeles că desenele lui Riddel sunt la fel de spectaculoase ca de obicei, fiind și de această dată sarea și piperul cărții. Neapărat să o citiți în varianta tipărită deoarece varianta electronică nu oferă aceeași savoare. Fiind într-un format mare și de-o calitatea deosebită alături de o grafică împopoțănată ici-colo cu capete de mort sclipitoare, modul în care se prezintă volumul la nivel vizual potențează impactul narațiunii asupra cititorului.

De ce  5 stele: pentru că este o povestire foarte bine construită care oferă cititorului o aventură care-l ține în suspans și care-l va surprinde cu un punct culminant cu adevărat deosebit.

 

 

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s