Oscar 2016 – sectiunea cel mai bun film – The Big Short


Vine imediat şi Oscar-ul. Am văzut toate filmele din categoria Cel mai bun film și nu m-a impresionat nici măcar unul singur, deși The Big Short și Room mi-au plăcut destul de mult, nu mi-au lăsat impresia că sunt demne de Oscar.

Nici măcar mult aclamatul The Revenant al lui Inarritu nu este pe atât de spectaculos pe cât mă așteptam. Dar mai pe larg, cât de cât, urmează să vă povestesc în articolele care urmează.

 

The Big Short – Adam McKay

Nominalizări:

Best Motion Picture of the Year
Brad Pitt
Dede Gardner
Jeremy Kleiner
Best Performance by an Actor in a Supporting Role
Christian Bale
Best Achievement in Directing
Adam McKay
Best Writing, Adapted Screenplay
Charles Randolph
Adam McKay
Best Achievement in Film Editing
Hank Corwin

Regia: plină de viață și adrenalină. Nu ai cum să-ți dai seama cât de interesantă este regia din trailer-ele care sunt destul de anoste, din punctul meu de vedere, și care scapă cu talent esența filmului și ce reușește să facă McKay, acest regizor destul de banal care a făcut până acum comedii de doi lei precum Anchorman sau The Other Guys.

Actorii: toți își fac treaba excelent. Pitt, Carell, Gosling, Bale et comp. se distrează în acest film și-și fac de cap. Bună treabă, băieți!

Scenariu: bun. Nu e bun de tot, dar e bun. Replici acide, discuții aprinse și inteligente, umor bine dozat cu sarcasm și ironie fină. Povestea, deși finalul este cunoscut de toată lumea, reușește să te prindă într-un fel aparte și chiar să ai emoții alături de personaje. 

Personaje: care mai de care mai interesante. Personajele chiar reușesc să dea o savoare aparte acestei povești despre lăcomie și lipsă de respect la adresa aproapelui.

Soundtrack: super fain! Distractiv și se potrivește perfect cu tot ceea ce se întâmplă în film.

Concluzie: băieții care și-au dat seama de criza financiară care stătea să lovească America sunt și ei niște jnapani, să nu credeți că sunt niște eroi extraordinari care poartă stindardul binelui călărind cai albi. Nici pe departe. Sunt și ei niște escroci abili care și-au dat seama de o oportunitate și nu au ratat ocazia de a se îmbogăți de pe urma lăcomiei băncilor. Nu sunt Robin Hood deși puteau să fie. Robin Hood nu mai există, dacă a existat vreodată. în epoca în care banii grei se fac în baza unor escrocherii financiare de mare anvergură și pe spatele unor amărâți. Filmul e fain, mi-aș dori să ia Oscar-ul, dar nu cred că o să o facă. Oricum, merită văzut.

Notă: 7.8

 

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s