Despre Deadpool, Thor și Iron Man


 

Iacă, au apărut deja și celelalte două numere din cele trei benzi desenate traduse de cei de la LEX Comics și eu nu am apucat nici măcar să vă povestesc despre primele numere. Nu pentru că nu mi-au plăcut, ci pentru că nu prea am avut timp la dispoziție pentru a mă ocupa de blog. 

Dar vorba lungă, sărăcia omului! Hai să vă povestesc câte ceva despre aceste comics-uri pentru că merită să le urmăriți. 😉

Iron Man: ADN Extremis a ajuns pe piața neagră. Maya Hansen, creatoarea acestuia, a fost ucisă de contrabandiștii care vor să se îmbogățească de pe urma virusului. Tony Stark, Iron Man, jură să-i vâneze pe toți cei vinovați. Cu ajutorul unei noi armuri modulare, Stark crede că poate să facă față noilor provocări. Însă nici inamnicii lui nu stau cu mâinile în sân…

20150829_105607

Două imagini menite să vă facă poftă de mai mult! 🙂

În mod normal, personajul ar trebui să-mi placă. Însă, se pare că ceva nu funcționează în relația mea cu Iron Man. Deși Stark e inteligent și cu un umor destul de simpatic, pur și simplu nu reușește să mă facă să-mi placă de el. Nefiind un super erou cu adevărat, precum Batman, ar trebui să fiu fan Iron Man. Nici o șansă! Pentru că poveștile nu-s foarte faine, inamicii nu prea memorabili, iar Stark e un personaj care impresionează mai mult prin inconștiență decât curaj, de cele mai multe ori. Bineînțeles că această idee nu mi-am făcut-o citind doar aceste prime două numere din „Crede”. Am citit mai multe comics-uri cu Iron Man și așa am ajuns la concluzia că nu e niciun fel de chemistry între mine și Omul de Oțel. Asta nu înseamnă că nu o să placă publicului român! Fani are peste tot în lume Tony Stark și am să cumpăr în continuare aventurile acestuia chiar dacă nu o să am cuvinte de laudă la adresa lui.

Din punct de vedere grafic nu am fost impresionat. E o grafică greoaie care-mi lasă impresia că joc un joc pe consolă, or asta nu-mi place niciodată, sub nicio condiție. 

Kieron Gillen nu este unul dintre scenariștii mei favoriți (cred că doar The Wicked + The Divine mi-au plăcut din ce am citit de la el și chiar merită citite) și Believe nu prea are șanse foarte mari să fie unul dintre cele mai bune scenarii ale sale pentru că merge pe același film pe care Gillen l-a arătat de-a lungul carierei sale: plot simplu, acțiune cât încape, trimiteri ici-colo la ceva elemente fantastice, un amestec neclar de SF cu cyberpunk doar ca să pară deștept și monologuri explicative care devin plictisitoare datorită detaliilor nenecesare.

Per total, banda merită cumpărată măcar pentru faptul că este prima serie dedicată Iron Man în română. Și nu este chiar atât de plictisitoare, până la urmă. Nu e WOW, dar nici FÂSSS 🙂

Thor: Ceva omoară zeii. Și acum îl vânează pe Thor. – prea faină descrierea originală ca să mai încerc eu un alt blurb 🙂

Două imagini menite să vă facă poftă! :)

Două imagini menite să vă facă poftă de mai mult! 🙂

Thor îi fain! E genul ăla de erou de bandă desenată care-ți pică cu tronc. Forțos, arțăgos, nu prea stă la povești când vine vorba de încăierări, onest și dedicat misiunii sale, Thor e un adevărat role-model. Nu prea cred că poate să nu-i placă cuiva. 

Scenariul e bestial! Suntem purtați în trei perioade din viața lui Thor: Thor cel tinerel care dă piept pentru prima dată cu asasinul de zei, Thor cel din prezent care descoperă un masacru într-un oraș al zeilor și Thor cel bătrân care se luptă cu ultimele puteri cu o armată de ucigași de zei. Povestea se construiește frumos, tensiunea crește cu fiecare pagină dată, acțiunea te ține cu sufletul la gură, iar Thor e veridic indiferent de etate.

Am fost impresionat de grafică. Foarte faină, eye candy după eye candy, exact așa cum trebuie să fie un mainstream comic. Luptele sunt fain redate, parcă simți tensiunea în vene cu fiecare panou asupra căruia ți se opresc ochii.

Clar, Zeul Măcelar trebuie avut în bibliotecă! Face toți banii!

 

Deadpool: Foștii președinți ai Americii au înviat din morți și au pornit un război împotriva cetățenilor americani. Deadpool este angajat de S.H.I.E.L.D. ca să rezolve treaba murdară. Bineînțeles că Deadpool are propriul stil în rezolvarea situațiilor de gen și nu este neapărat cel agreat de agentul Prescott.

Două imagini menite să vă facă poftă! :)

Două imagini menite să vă facă poftă de mai mult! 🙂

Cum să nu-ți placă Deadpool? Este unul dintre cele mai „cretine” personaje inventate vreodată. Cred că-i cel mai fain personaj din istoria Marvel. Prostănac, violent, cu un umor care nu are nicio legătură cu political correctness-ul, Deadpool e acel gen de personaj dement care te trăznește direct în moalele capului cu al său comportament moral dubios.

Scenariul e stupid, dar asta face parte din farmecul seriei Deadpool. Sânge și mațe și zombalăi superforțoși și președinți cu capsa pusă, mardeiași sau vânători, totul se încheagă pentru a oferi maximum de distracție cititorului.

Grafica e old-school, sau cel puțin așa-mi pare mie. panourile curg frumos, respectă liniaritatea unei benzi de acțiune cu pagini dedicate unui eveniment sângeros sau de impact în cadrul narațiunii.

Deadpool rulz! Sincer, îmi doresc din toată inima ca LEX Comics să scoată toate numerele dedicate acestui personaj! Eu sigur nu am să ratez nici măcar un singur număr!

 

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s