Filme de Oscar: The Judge – David Dobkin


Nominalizări:

Best Performance by an Actor in a Supporting Role
Robert Duvall

Intrigă: Hank Palmer este un avocat de succes care se întoarce în orașul natal unde ajunge să-l reprezinte pe tatăl său bănuit de crimă. Însă lucrurile se complică deoarece relația dintre el și tatăl său este una extrem de dificilă încă din copilărie.

Regia: slabă. Dobkin a făcut numai porcării la viața lui și asta se vede și în The Judge care, deși este un film serios, tot sfârșește uneori să aibă parte de cadre mai potrivite unor filme de comedie de duzină.

Scenariu și dialoguri: penibil și penibil. Relația lui Hank cu tatăl său este atât de trasă de păr și exagerată încât ajunge să fie enervant de puerilă. Dialogurile sunt cretine și stupide. Eu nu am auzit niciodată ca oamenii obișnuiți să vorbească așa cum vorbesc și se ceartă Hank și tatăl său.

Personaje: cretine. Bătrânul judecător este atât de nehotărât în felul său de a acționa și de a se comporta încât spui că este un adolescent râzgâiat, nicidecum un bătrân înțelept. Hank când este deosebit de inteligent, când idiot, când handicapat emoțional, când psihopat, când pare că suferă de dereglare bipolară. Personajele sunt atât de imature încât devin de-a dreptul enervante.

Actori: pe Robert Downey Jr. îl ajută moaca să joace în astfel de roluri așa că simpla sa prezență a făcut ca rolul să existe – oricum nu aveai ce să-i faci personajului. Robert Duvall este nominalizat dar nu înțeleg de ce. Nu a avut ce să joace pentru că scenariul este penibil și personajul e idiot. E imposibil să joci ceva atât de stupid. Prin urmare, nu pot să înțeleg de ce și ce au văzut cei ce l-au nominalizat pe Duvall la jocul lui. Am impresia că, dacă ar fi jucat până și o piatră, ar fi fost nominalizată…

Soundtrack: există dar nu am reținut nimic…

Replici cheie: Dwight Dickham: You’re a shined up wooden nickel, Mr Palmer. A bully with a bag of tricks. But unlike you, I have one simple belief. That the law is the only thing that’s capable of making people equal. Now you may think that Mark Blackwell is white trash, and he may very well have been. But in the eyes of the state, his life matters. I’m going to impale your client on a first degree murder charge. And you get a front row seat.

Impresii: un film stupid de la cap la coadă, pueril, prost făcut, gândit, executat, cu un scenariu idiot și cu personaje cu profile psihologice pe care le mai găsești doar în cărți și filme de serie B scrise și făcute de roboți.

Nota 4

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s