Filme de Oscar: Still Alice – Richard Glatzer, Wash Westmoreland


Nominalizări:

Best Performance by an Actress in a Leading Role
Julianne Moore

 

Intrigă: O femeie de succes în floarea vârstei cu o familie frumoasă și fericită este diagnosticată cu o formă rară de Alzheimer. Boala înaintează foarte rapid și este ereditară, Alice fiind pusă în situația de a-și pregăti familia și viitorul pentru momentele în care nu o să mai fie ea însăși.

Regia: decentă. Nimic fenomenal, potrivită pentru o dramă.

Scenariu și dialoguri: scenariul este bunicel pentru că povestea este sumbră și apăsătoare. Evoluția personajului este bine studiată și intriga se dezvoltă cu un ritm destul de ridicat fără a lăsa în urmă subiecte neîncheiate. Dialogurile sunt sensibile și evocă cu succes problemele de familie și relațiile dintre membrii acesteia.

Personaje: Alice este un personaj memorabil. Din păcate este singurul care merită reținut, restul fiind lăsați de izbeliște și cam de umplutură. Fiica jucată de Kristen Stewart ar fi avut o șansă, dacă nu ar fi fost jucată de Kristen Stewart…

Actori: Julianne Moore este spectaculoasă! Filmul merită văzut chiar dacă nu-ți plac dramele doar ca să vezi cum arată o actriță care știe cum să joace un rol. Este adevărat că o ajută și scenariul, dar, fără talentul ei, filmul ar fi putut să fie o dramă de duzină de care să nu-și aducă nimeni aminte.

Soundtrack: simpatic – la fel de apăsător ca și filmul.

Replici cheie: Dr. Alice Howland: Hi, Alice. I’m you. And I have something very important to say to you. Huh… I guess you’ve reached that point when you can answer any of your questions. So this is the next logical step. I’m sure of it. Because what’s happening to you, the Alzheimer’s – you could see it as tragic. But your life has been anything but tragic. You’ve had a remarkable career, and a great marriage, and three beautiful children. All right. Listen to me, Alice. This is important. Make sure that you are alone and go to the bedroom. In your bedroom, there’s a dresser with a blue lamp. Open the top drawer. In the back of the drawer, there’s a bottle with pills in it. It says ‘take all pills with water’. Now, there are a lot of pills in that bottle, but it’s very important that you swallow them all, okay? And then, lie down and go to sleep. And don’t tell anyone what you’re doing, okay?

Impresii: Still Alice este o dramă bună care are marele noroc de a fi jucată magistral de o Julianne Moore care trăiește personajul cu toate fibrele corpului ei. Nu știu cum a reușit această interpretare de excepție, dar este, categoric, una dintre cele mai bune interpretări feminine pe care le-am văzut în ultimii ani.

Nota 7

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s