Filme de Oscar: Whiplash – Damien Chazelle


Nominalizări:

Best Motion Picture of the Year
Jason Blum
Helen Estabrook
David Lancaster
Best Performance by an Actor in a Supporting Role
J.K. Simmons
Best Writing, Screenplay Based on Material Previously Produced or Published
Damien Chazelle
Best Achievement in Editing
Tom Cross
Best Achievement in Sound Mixing
Craig Mann
Ben Wilkins
Thomas Curley

Intrigă: un tânăr baterist se înscrie la un conservator elitist și-și dorește foarte mult să fie observat și preluat de unul dintre cei mai exigenți profesori.

Regia: superbă!!! Chazelle e tinerel și plin de idei. Unele bune, altele foarte proaste – vezi experiența sa ca scenarist și regizor. Cu Whiplash a reușit să facă o capodoperă pe care, zic eu, doar spiritul unui tânăr visător o putea face. Plin de vervă, de antren, cu o lejeritate specifică tinereții, camerele lui Chazelle dansează, se luptă, se mișcă pline de patos și parcă trăiesc ceea ce filmează! Scenele când tobele își fac de cap sunt fenomenal filmate! Sunt adevărate mini-capodopere! Un film care merită cu adevărat nominalizarea Academiei pentru cel mai bun film al anului.

Scenariu și dialoguri: scenariul este bun cu o mică excepție pe care nu pot să o divulg ca să nu vă stric filmul. Exceptând o mică exagerare, povestea este perfect construită și scrisă. Dialogurile sunt foarte bine gândite și niciun personaj nu spune absolut nimic în plus. Toate cuvintele sunt drămuite cu grijă parcă pentru a proteja armura vizuală a personajelor.

Personaje: interesante și puternice! Sunt două personaje centrale și ambele sunt memorabile! Confruntarea dintre cei doi este atât de intensă încât ai impresia că se ciocnesc doi titani! Ambele personalități sunt de o forță artistică atât de puternică încât se cutremură lumea când se încleștează pentru câștigarea publicului și impunerea viziunii artistice asupra interpretării muzicii.

Actori: atât Miles Teller cât și J.K. Simmons sunt amândoi spectaculoși ca întreg filmul de altfel! Senzațional joc care merită și trebuie văzut!

Soundtrack: EXCEPȚIONAL! Vă las în compania lui deoarece cuvintele nu pot exprima spectacolul muzicii:

Replici cheie: Terence Fletcher: Do you think you’re out of tune? What are you… there’s no fucking Mars Bar down there, what are you looking at? Look up here, look at me. Do you think you were out of tune?

Metz: Yes.

Terence Fletcher: THEN WHY THE FUCK DIDN’T YOU SAY SO?

 

Impresii: din punctul meu de vedere este unul dintre cele mai fascinante filme pe care le-am văzut în ani buni de zile. Spectaculos prin idee, execuție și prezentare, Whiplash este genul de film pe care-l poți vedea și revedea la nesfârșit! Este un film care poate să fie considerat, fără nicio reținere, drept o operă de artă!

Nota 10

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s