Review: Jack of Fables, Vol. 8: The Fulminate Blade


Jack of Fables, Vol. 8: The Fulminate Blade
Jack of Fables, Vol. 8: The Fulminate Blade by Bill Willingham
My rating: 1 of 5 stars

Universul Fables l-am descoperit total întâmplător. Am citit la un moment dat o recenzie la un joc făcut de TellTale Games – The Wolf Among Us care, cică pleca de la seria de mare succes Fables. Am jucat demo-ul, mi-a plăcut foarte mult și am luat decizia să caut și comics-urile. Astfel am ajuns la personajele lui Bill Willingham și așa a început o poveste de dragoste.
Din păcate, Jack of Fables este o mare decepție. Deși primele numere mi-au plăcut foarte mult, Jack este un adevărat personaj pe care-l poți găsi în viața reală fără niciun efort, ultimele numere au început să o ia razna rău de tot, de parcă Bill Willingham scria scenariile și dialogurile de pe budă înainte să se apuce de adevărata sa plăcere: Fables.
Ok, am obsesii, sunt genul de om care este în stare să citească tot ce a scris un autor dacă i-a plăcut o carte de el sau să citească mii de pagini dedicate unui univers doar pentru că i-a plăcut povestea inițială. De asta am ajuns și la Jack of Fables. Și mi-am pierdut timpul cu cele 50 de numere, adică 1250 de pagini, și de asta pierd, iar, timpul pentru a vă spune vouă, cititorilor mei imaginari, cât de groaznică este această serie și să nu vă jucați pe această carte nici măcar o secundă din viața voastră.
Da, Jack of Fables este amuzant, are o personalitate care te face să-l placi, deși este a big piece of shit, povestea este antrenantă, până la un punct, iar evenimentele se succed cu rapiditate și te prind. Dar nu merită! Pentru că Bill Willingham a făcut ca totul să se ducă naibii când l-a făcut pe Jack să ia parte activ la marele Crossover din seria originară Fables!
Degeaba s-a chinuit să facă un personaj atât de dual, curvar, egoist, egocentric etc. și a reușit să-l impună în afara universului care l-a născut, dacă la un moment dat l-a aruncat la budă doar pentru că, și este extrem de acută această impresie! a rămas fără idei pentru a-i continua aventurile.
Bine, hai, am să fiu sincer: Jack of Fables nu este, de fapt, deloc la nivelul Fables. Nu este la fel de inteligent, complex, amuzant. Este precum un apendice bolnav pentru cititor: inutil organismului dar foarte bun pentru buzunarul doctorului.
Concluzie: nu o recomand nicicum. Mi-am pierdut eu suficient timpul cu ea și cu această recenzie ca să mai merite și alte ore din partea oricui altcuiva.

View all my reviews

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s