Vânătorii de zmeie – acum roman grafic la Editura Niculescu


Vanatorii de zmeie - roman grafic

Vanatorii de zmeie – roman grafic

Mă bucură nespus de mult faptul că romanele grafice încep să prezine interes pentru editurile româneşti. După ce editura ART s-a avântat curajos în traducerea de romane grafice cu succese internaţionale precum Persepolis sau Maus, cei la Niculescu ne oferă varianta BD a romanului Vânătorii de zmeie. Nu mai zic de publicaţiile autohtone, fie că sunt romane grafice (Ciutanul, Elabuga etc.) sau reviste (Harap Alb etc.).

Cărţile lui Khaled Hosseini sunt precum o vacă bună de muls, mai ales aclamatul şi ecranizatul roman în discuţie, însă eu sunt dispus, de această dată, să-i susţin pe cei de la Niculescu în demersul comercial pentru că această apariţie editorială  nu are cum să facă decât bine acestui segment de piaţă încă tânăr şi în curs de dezvoltare.

Sper din toată inima ca interesul pentru romane grafice al editurii Niculescu să nu se oprească aici şi îmi doresc nespus de mult ca această editură să fie un rival competent al editurii ART pe acest segment. Poate că din această rivalitate o să avem parte de cât mai multe traduceri a unor autori precum, printre alţii, Joe Sacco, Guy Delisle, Moore, Miller sau, de ce nu, Will Eisner.

O notă strict personală, înainte de a vă lăsa în compania descrierii romanului publicat de editura Niculescu: pentru că Stigmata m-a dezamăgit total, poate şi pentru că am simţit o oarecare influenţă în decizia editurii venită din afara ei, îmi doresc ca Editura ART să-şi recâştige încrederea în editorii săi şi să mai publice alte romane grafice la fel bune precum Persepolis şi Maus.

Descriere:

Ilustratori: Fabio Celoni; Mirka Andolfo
Traducător: Raluca Nicolae

#1 NEW YORK TIMES BESTSELLER

„Vânătorii de zmeie“, un adevărat succes internaţional, aflat timp de peste doi ani în topul bestsellerurilor New York Times, a impresionat zeci de milioane de oameni de pretutindeni. Acest roman este o poveste universală despre fragilitatea relaţiilor dintre părinţi şi copii, despre prietenie şi familie, despre oameni şi religia lor… Adaptarea grafică a romanului, bazată pe cartea omonimă a lui Khaled Hosseini, dă viaţă, prin ilustraţiile sale de excepţie, acestei poveşti atât de îndrăgite.

„Vânătorii de zmeie“ trasează, în tuşe ferme, o poveste despre cruzimea extremă şi despre dragostea salvatoare. Khaled Hosseini spune o poveste captivantă, plină de viaţă, care ne reaminteşte de lupta îndelungată pe care poporul său a dus-o împotriva forţelor violenţei – forţe care continuă să ameninţe şi astăzi.“
NEW YORK TIMES

„Un roman extraordinar care aduce în prim-plan frământările oamenilor de rând în spaţiul devastator al istoriei.“
PEOPLE

„Un roman de debut extrem de reuşit… povestea a doi băieţi din Afganistan, buni prieteni, şi, în acelaşi timp, o incursiune interesantă în cultura şi civilizaţia afgană.“
SAN FRANCISCO CHRONICLE

Khaled Hosseini este unul dintre cei mai citiţi şi iubiţi scriitori din lume, cu vânzări de peste 39 milioane de cărţi la nivel mondial. În 2013 i-a apărut al treilea roman, Şi munţii au ecou (Editura NICULESCU, 2013). Cele două romane publicate anterior – Vânătorii de zmeie (Editura NICULESCU, 2006) şi Splendida cetate a celor o mie de sori (Editura NICULESCU, 2008) – au fost traduse în 57 de limbi şi publicate în 70 de ţări. În 2006, a fost numit Ambasador al Bunăvoinţei din partea UNHCR, Agenţia ONU pentru Refugiaţi. De asemenea este fondatorul Fundaţiei Khaled Hosseini.

Mai multe informaţii puteţi găsi pe site-urile:
http://www.khaledhosseini.com
http://www.khaledhosseinifoundation.org

Reclame

Un gând despre „Vânătorii de zmeie – acum roman grafic la Editura Niculescu

  1. Pingback: ,,Vânătorii de zmeie” de Khaled Hosseini | Pasiunile mele

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s