Filme de Oscar – Cel mai bun film strain – The Hunt


Un alt fel de Dogville.

Viața lui Lucas ia o întorsătură teribilă în momentul în care fetița celui mai bun prieten al său se plănge că acesta a abuzat-o sexual.

Pe imdb.com ai să vezi că la descrierea filmului scrie că e vorba despre ”an innocent lie”. Cred că editorii/redactorii de pe imdb.com sunt cinici până-n măduva oaselor dacă consideră o minciună inocentă acuzațiile pe care puștoaica Klara le aduce lui Lucas a cărei viața se duce rapid dracului.

Filmul este o grozăvie în cel mai dement stil posibil. Este un film greu, apăsător și secătuitor pentru că arată cât de răi și cât de brusc se pot transforma oamenii pe care până mai ieri îi considerai prieteni. Faptul că oameni de la care aveai pretenția că te cunosc pentru că ai fost tot timpul sincer cu ei încep să te acuze și să te tratezez ca pe o scursură umană, un monstru care nu are drept la viață, cred că este unul dintre cele mai groaznic sentiment pe care un om, nevinovat de altfel, le poate încerca în viața sa.

Actorii joacă foarte bine. Mads Mikkelsen este one man show în acest film și reușește un joc de zile mari. Personajul îți intră și-ți rămâne cumva sub piele și trăiești la intensitate maximă evenimentele prin care trece. Nu m-ar mira dacă unii dintre spectatori ar prezenta urme de răni pe față la ieșirea din cinematograf, atât de intens este jocul lui Mikkelsen.

Regizorul este decent, dar scenariul are niște probleme destul de mari. Am rămas cu impresia că prea ușor degenerează totul. La fel cum prea ușor totul se rezolvă, parcă dintr-un foc (ha, înțelegi ce vreau să zic cu ”foc”? J ). Sfârșitul filmului parcă mai salvează nițel din nedumerirea celui care urmărește filmul și care rămâne cumva consternat de evoluția acestuia pentru că senzația de etape arse în poveste este foarte puternică. Sfârșitul nu este deloc previzibil, mai ales datorită acestor sincope aspre în derularea poveștii, dar cine știe, poate că așa sunt nordicii: se aprind repede, se liniștesc repede dar nu uită niciodată.

Nota 8,5 – Pentru că este un film atât de intens încât poți să rămâi după vizionarea sa cu stigmata rănilor lui Lucas.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s