Filme de Oscar – Cel mai bun film – Captain Phillips


The horror, the horror!!!

Mașinăria de creat eroi americană a.k.a. Hollywood funcționează al naibii de bine. Un alt individ care, în mod normal ar fi fost uitat de istorie, este dat înspre nemurire de cinematografia americană. Că e dat, să spunem că am putea să trecem peste, dar e dat într-un mod atât de stupid și plictisitor de ți se ia de văzut filme pe termen nelimitat.

Căpitanul Phillips are parte de o vizită din partea piraților somalezi. Datorită faptului că pirații somalezi au fost hrăniți cu apă de ocean când erau bebeluși sunt cam retardați ceea ce-l face pe căpitanul Phillips în ochii conaționalilor săi să pară un adevărat geniu.

Regia e îngrozitoare…  Atât de mult plimbă și tremură și învârte și fute camera aia Paul Greengrass încât ți se face rău. Hai, poate că dacă s-ar fi decis să filmeze doar așa aș fi înțeles demersul artistic al lui dar în momentul în care apelezi la imagini panoramice ca să dai senzația de mega producție ca să-ți justifici costurile și să arăți măreția marinei americane dai cu mucii-n fasole rău de tot. Hai măi Paule, ori facem un documentar și dăm senzația de realitate ori ne lăudăm cu ce am primit de Crăciun?! Regia, repet, groaznică, plictisitoare și obositoare.

Tot din cauza regiei nu am reușit să-mi dau seama dacă Tom Hanks chiar joacă sau nu… Singura dată când l-am putut vedea mai bine a fost la sfârșit când a început să plângă. Somalezul retardat care este șeful bandei de pirați este adevărat, joacă bine, dacă nu este chiar așa în realitate, dar joacă bine pentru că-l ajută enorm fața și regia. În opinia mea este cel mai rasist film de la Der Ewige Jude încoace.  Pirații somalezi sunt înfățișați drept niște maimuțe idioate, violente și credule. Dacă vezi filmul, ai să înțelegi ce vreau să spun.

Filmul este lung, plictisitor, obositor și plin de greșeli evidente. La un moment dat un pirat trage cu nu pistol exact lângă urechea lui Phillips, Phillips care imediat după aia ia un receptor-emițător și-l duce exact la urechea faultată… și nu este singura greșeală extrem de evidentă la prima vizionare.

Nota 4 – lipsa de atenție la montaj, regia haotică, modul în care îi reprezintă pe pirații somalezi fac ca acest film să fie unul de evitat cu orice preț. Este mult prea stupid ca să merite 2 ore jumate și din viața ta.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s