Filme de Oscar – Cel mai bun film – American Hustle


Încă o mizanscenă russeliană… Adică încă un film îndoielnic din punct de vedere moral, fără niciun mesaj mai acătării, un fel de curcan de Ziua Recunoștinței, adică un blat fain, arătos, pare și o fi gustos, dar plin cu tot felul de otrăvuri care îți vor cauza un infarct sau un atac cerebral la un moment dat.

American Hustle este povestea a doi escroci care-s luați în colimator de FBI și sunt puși să dea în gât mafioți și politicieni corupți. O singură propoziție este mai mult decât suficientă ca să redea întreaga poveste a filmului. Complex, nu?

David O. Russel este maestrul superficialului. Se pricepe mai bine decât oricine să nu transmită absolut nimic, indiferent de subiectul pe care-l alege.

Din nou apare Bradley Cooper. Care cică a învățat să joace. Așa o fi. Dar barba-i maschează foarte bine astfel încât nu mi-am dat seama de ce și cum face ‘mnealui pe acolo. Da, nu-l suport pe acest individ. Mi se pare că este inexistent și insuportabil ca și actor. Din fericire în film este și Christian Bale care joacă suprinzător de bine. O adevărată supriză plăcută din partea actorului care in majoritatea timpului are o față parcă sculptată, impasibilă și improbabilă de a exprima orice altceva în afară de coaie și indiferență față de siguranța corporală a interlocutorului.

Filmul, deși e construit interesant cu flash-urile care amestecă timpurile și (spun asta ca să par deștept) planurile, este undeva la limita decenței. Povestea este un thriller, mici scene dramatice, ici colo nițel umor, personaje interesante dar nu de memorat, dialoguri când subțiri când savuroase, ce să mai, un melanj anapoda de calitate și mediocritate de te doare mintea.

Din punctul meu de vedere filmul ăsta nu avea ce să caute pe lista de nominalizări. Dar cineva are o slăbiciune pentru Cooper, Russel și filmele bazate pe fapte reale de câțiva ani încoace. Ceea ce înseamnă că suntem obligați să ne puchim ochii cu un alt junk-food al cinematografiei internaționale.

Nota: 5 – notă de trecere doar datorită lui Christian Bale care arată că mai există viață și-ncă viață bună după Batman.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s