Care-i faza cu muzica de la stiri?


Mă trezesc astăzi la ora 7 pentru a-mi face toaleta de dimineaţă înainte de a merge la lucru, aprind televizorul, stau 20 de minute până când apa devine cât de cât călduţă, după care mă bibilesc pentru a mă face frumos şi gata de o nouă zi de haos la lucru.

Televizorul era deschis pe RTV. În timp ce mă spălam pe dinţi, aud deodată o muzică parcă ruptă din filmele cu Bruce Willis. Tobe şi riff-uri de chitară agresive, pline de suspans şi neprevăzut. Ce să mai, un val de emoţie m-a pătruns şi am dat fuga, cu pasta de dinţi şi cu spume la gură, în sufragerie ca să văd dacă nu cumva cei de la RTV şi-au schimbat profilul şi au început să dea seria Die Hard.

Când colo, dezamăgire totală! Era vorba despre inundaţii… În timp ce băleam pastă de dinţi pe covorul proaspăt curăţat, mă uitam la imaginile în care străzi acoperite de apă şi bătrâni încăpăţânaţi să traverseze zebre acoperite cu apă care le ajungea la brâu şi, parcă, am avut un kick de senzaţii precum cele pe care le ai când vezi un film super de acţiune, adrenalina îţi pompează în vene la vederea imaginilor şi la auzul muzicii plină de testosteron.

După vreo două minute de stat ca prostul, mă trezesc din starea de pericol iminent pe care ştirea o prezenta, şi-mi văd în continuare de ale mele.

Oare ăsta este noul mod de prezenta ştiri? Muzică antrenantă, bubuitoare ca-n reclame, poate-poate dă cineva peste canalul lor şi se va opri datorită muzicii? Sau au descoperit că oamenii mai puţin luminaţi, aşa ca mine, în momentul în care aud o muzică de genul reacţionează pavlovian şi stau ca tâmpiţii şi se uită la imagini. E adevărat că altă ştire nu am mai văzut…

Ăsta o fi noul marketing agresiv pe care televiziunile de ştiri l-au adoptat pentru a mai atrage ceva spectatori? S-a săturat lumea de dezastre de sunt necesare noi moduri de prezentare, mai antrenante, mai entertaining, al acestora?

Dacă-i aşa, aştept cu interes apariţia prezentatorilor de ştiri tatuaţi, cu lanţuri în mână şi, eventual, prezentând ştirile ori de la geamurile Merţanului ori de pe motocicletă. Eu zic că ar fi un pas în faţă.

P.S. –  E un tip pe Realitatea TV care urlă ca din gură de şarpe în timp ce prezintă tot felul de ştiri (nu am putut să urmăresc ce prezenta pentru că tonul lui era atât de deranjant încât am schimbat repede postul. Parcă avea ceva cu mine personal, atât era de ofuscat şi de pornit). De ce e angajt un tip care urlă în loc să vorbeasca si sa prezinte frumos nişte evenimente? Au mai multă priză la public maimuţele urlătoare? Eu aveam impresia că aceste maimuţe îşi găsesc locul mai degrabă la Capatos, nu într-un studio de ştiri…

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s