CHILLI CON CARTE prezintă: Colecția McSweeney’s – Monstrul


Titlu: Monstrul – Antologie de povestiri trăsnite.

Autori: Neil Gaiman, Nick Hornby, Jonathan Safran Foer și alții

Editura: Nemira

Preț: 19.90 lei

Am citit cărțulia groasă de 200 de pagini pe drumul dus-întors-servici-acasă.

Și m-am distrat de numa’ alături de povestirile trăznite pe care autorii le-au creeat pentru deliciul cititorilor.

Cu o introducere spectaculoasă din partea invitatului special: Lemony Snicket.

Mi-au plăcut toate povestirile, cu o singură excepție. Nu am reușit să mă prind de șchepsisul povestirii lui Jon Scieszka – Fiecare e vândută la bucată. Poate că mă lămurește și pe mine careva…

În rest le-am prins și le-am gustat pe toate.

Nick Hornby povestește despre primul meci pe care Stefan îl joacă la naționala de fotbal a Champinei împotriva San Marino-ului. Dacă nu ai auzit de Champina înseamnă că nu te-ai uitat cu atenție până acum pe harta Europei și, spre norocul tău, ar trebui să citești această scurtă povestire pentru a afla câte ceva despre Champina.

Lars Farf, un tată și un soț tare fricos este povestirea lui George Saunders și ne povestește despre cum un cap de familie și-a pierdut capul datorită relației sensibile dintre Iubire și frică.

Kelly Link în a sa proză Monstrul ne sperie și amuză cu o conversație între un monstru și un băiat îmbrăcat într-o rochie, plin de noroi.

Întrecerile din Cowlick de Richard Kennedy spune o scurtă povestioară despre atacul unor bandiți asupra orășelului Cowlick.

Ultima dorință a lui Seymour de Sam Swope ne spune povestea unui băiețel a cărei mamă este căpcăun și care, înainte de a-l iubi mai mult decât pe pisicile ei, trebuie să prindă un spiriduș și să devină un Tyranosaurus Rex.

Grimble a lui Clement Freud povestește o săptămână din viața unui băiețel care trebuie să se descurce cu bilețelele lăsate în urmă de părinții plecați în Cuba.

Neil Gaiman în Pasărea Soarelui redă aventurile unui club de epicureici care pleacă la Cairo hotărâți să mănânce Pasărea Soarelui după ce au decis că au mâncat tot ce se putea.

Jeanne DuPrau în Telefonul de la Acsu ne povestește despre un telefon special la care vorbesc câinii.

Jonathan Safran Foer în Al Șaselea District spune legenda celui de-al șaselea, presupus inexistent, district al New York-ului.

Volumașul este plăcut, povestirile hazlii. O recomand drept o lectură agreabilă de weekend.

Citat favorit: „Atunci Farf a descoperit Corolarul Farf, care, deși mai puțin elegant decât Ipoteza Farf, era la fel de adevărat ca cel din urmă: dacă duci o viață fără Iubire, te trezești cu porcării în Barbă.”

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s