Hm…


Pe blogul nu foarte imaginativ intitulatei reviste Comics se prezintă o publicație educativă pentru copii ce conține printre altele lecții șoviniste de istorie și religie…Numai mie se pare aiurea treaba asta?

PS: Banda aia cam suge.

7 gânduri despre „Hm…

  • Că face parte din lunga tradiție de povești cu iz naționalism în care realizările contestabile ale patriei noastre suferă un fenomen de puternică inflație. Iar din aceste povești rezultă că noi suntem cei mai tari, dar că ”bozgorii” și ”păgânii” (care deși ne erau inferiori că-s ”bozgori” și ”păgâni”, totuși erau mai dezvoltați decât noi) mereu au încercat să ne dezbine pentru a ne cuceri ca apoi să ne fure pământurile, femeile și Dumnezeul. Iar după ce ăștia au dispărut suspect de pe pământ, pentru că rareori poveștile astea aduc în vedere un context istoric mai larg, austro-ungarii și rușii le-au luat locul, pentru că, nu-i așa, cum să lași românul în pace.

   Dacă nu sunt ele în sine șoviniste, tind să producă asemenea sentimente, ceea ce până la urmă e tot aia.

   • Păi cum ar fi ca benzile desenate pentru copii să prezinte o analiză detaliată și nuanțată a contextului istoric? Așa e peste tot, nu numai la noi, li se prezintă copiilor lucrurile simplificat & exagerat. În carțile ungurești ungurii îs cei mai tari, în cele finlandeze finlandezii bat pe toată lumea etc. Tot de astea am citit și eu cînd eram mic (ba chiar și mai și) și am reușit pînă la urmă să pricep (zic eu) cum au stat lucrurile de fapt.
    E ca și cum ai zice că benzile cu Superman tind să încurajeze micii cititori să poarte chiloții peste pantaloni.

 1. 1. Tu n-ar trebuie să muncești acum?(Te zic lui Gabi 🙂 )

  2. Nu mă îndoiesc că situația stă cam la fel cu toate națiunile și că toți au ofuri și megalomanii, dar pentru unele situația actuală prin politica mondială poate nu le scuză, dar le explică. În cazul nostru, dacă e să dăm crezare acestor documente, nu există nicio altă explicație pentru locul unde ne găsim, înafara unei conspirații masonice. Dar pentru că nu se poate prezenta o istorie nuanțată și mai credibilă(oare?), atunci de ce să o mai prezinți? Să se chinuie prin liceu profesorii(dacă o fac) să corecteze niște idei care sunt atât de adânc împământenite încât nu știu dacă pot fi extirpate cu adevărat?

  • Nu sari cam departe, de la (1) o bandă desenată pentru copii la (2) conspirații masonice? Nu toți care citesc (1) ajung să creadă (2). Și crezi tu că dacă n-ar exista (1) nu s-ar ajunge la indivizi care să creadă (2)? Io mă-ndoiesc.
   Și cît de nuanțat poți să fii în cărțile de copii? Că vorba aia, tot trebuie să ai ai good guy și un bad guy.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s