Semeni Vânt culegi… Adamescu. Academia Caţavencu faţă cu reacţiunea


A fost frumos…

În articolul de mai sus, Doru Buşcu scrie un emoţionant editorial, care sună a epitaf, dedicat Academiei Caţavencu de până la cumpărarea ei de către Dan(danache) Adamescu. M-a emoţionat foarte mult. Însă emoţii mai vechi, emoţii de tristă amintire când un anumit SOV a luat Caţavencu au revenit ca nişte negre dihănii şi mi-au adus aminte că fără acea vânzare pe treizeci de arginţi, poate editorialul lui Doru Buşcu nu ar mai fi fost scris vreodată…

Citesc Caţavencu de fooooarte mult timp. Nu citeam Dilema veche aşa cum citeam Caţavencu. Însă după ce a fost cumpărată de Vântu, nu am mai vrut să am de-a face cu revista, deşi trebuie să recunosc că a fost o despărţire extrem de urâtă, grea, neplăcută. Într-un alt editorial Doru Buşcu, cu sinceritate debordantă, spune că poate că au greşit şi ei în momentul în care au pus Caţavencu în ghearele lui Vântu. Părerea mea de cititor, fost cititor, este că au greşit sigur.

Chiar nu am putut să înţeleg cum mama zgăibii s-au putut gândi că Vântu nu o să fie prins la un moment dat, că justiţia nu o să-şi facă treaba până la capăt, mai ales că Academia era la un moment dat principala dătătoare în gât a scârbavnicilor hoţi de fonduri şi bugete? Cum să te încrezi într-un om al cărui loc era în mod normal după gratii? Cum să te plângi acum, după ce (sună urât şi dur, însă, din păcate, este numai adevărul, fără referire la Patriciu) te-ai apucat să terfeleşti reputaţia Academiei punându-i numele lângă un individ ca Vântu, cum să te plângi că acuma te cumpără un alt mafiot, un alt nemernic care de data asta o să-şi facă mendrele cu mustăciosul înfuriat şi o să elimine încet şi sigur redacţia? Care este diferenţa între Vântu şi Adamescu? Pentru mine, fost cititor şi iubitor de Caţavencu, niciuna.

Îmi pare rău, dragă nea Mardale, îmi pare foarte rău, însă în momentul în care intri în haita celor gen Vântu… ţi-ai semnat singur condamnarea la moarte.

R.I.P. Academia Caţavencu.

În memoria mea încă trăieşti, încă eşti liberă, încă nu te-au murdărit banii ilegali, încă eşti echidistantă.

Cititorul Răzvan te iartă pentru ce ai făcut, însă niciodată pentru că nu ai scris ce trebuia scris şi că ai tăcut când trebuia vorbit.

Reclame

Un gând despre „Semeni Vânt culegi… Adamescu. Academia Caţavencu faţă cu reacţiunea

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s