El vǎrsa sǎmânţa josMulțumită unui profesor de fizică apologetic creaționist am găsit un portal numit Game Over Porn care are minunata misiunea de a porni tinerii în lupta împotriva propriilor sexualități. Evident că nimic nu e mai frumos decât a spune unei persoane confuze cu privire la a sa identitatea că schimbările prin care trece sunt malefice, iar că straniile gânduri către subiecte interzise sunt rezultatul posedărilor demonice. Până aici e ok, am auzit de astfel de locuri și prin blogosfera americană. Anume, pagini unde se întâlnesc virtual tinerii și se încurajează reciproc să nu-și mai facă mâna pâlnie către scârbnavicul mădular, unde împărtășesc rugăciuni și se roagă la Mântuitor pentru iertare. Asta până cresc un pic și își dau seama că nu o să le răsară păr în palmă, că nu or să orbească, nevoile ciudate or să se risipească, la fel și sentimentele de vinovăție, iar în final viața li se va deschide în față fără să acumeleze vicii și fetișuri.

Însă aici lucrurile nu stau chiar așa. La secțiunea Help (și simt cum țipă un mic Pruteanu în mine) fac legătura către o serie de cărți care vorbesc despre aceste teme, către un seminar online care să ajute ajute oamenii în a se menține puri și, cel mai important, către o aplicație care să monitorizeze activitatea internautică, iar apoi să trimită o listă cu paginile vizitate unui prieten. Ah, oameni cu puțină credință.

Postul și rugăciunile și încrederea nestăvilită în domnul Iisus nu mai funcționează, nu? Pentru a opri eliberările voite de secreții prostatice e nevoie acum de șantaj, de un nou fel de băieți cu ochi albaștri. Sunt foarte sigur că apelul la așa ceva intră sub capitolul deznădejde, care e un păcat grav. Iar până la urmă ce spune? Că nu există libertate de alegere, că nu există intimitate că nu ai niciun drept asupra corpului tău, poate nici chiar asupra minții tale. Există doar dogma și frică, iar Big Brother te urmerește ce faci cu puțulica(sau cu degețelul pentru că am discriminat până acum).
Și știți care e gluma proastă? Aplicația aia costă.

Reclame

8 gânduri despre „El vǎrsa sǎmânţa jos

 1. Imi spunea un prieten ca la barbati masturbarea e sanatoasa (in lipsa de altceva, fireste) ca previne problemele cu prostata. Atunci cum vine, crestinul va fi bolnav pe cand pacatosul sanatos? A dracului dreptate…
  Oricum, scuze ca am digresat asa, aici era vorba de post si de abtinerea de la nevoile carnale

  • Nu e atât vorba despre mastubare. Ceea ce m-a frapat e ușurința cu care oamenii renunță voit la viața privată și cum alții sunt dispuși să profite de temerile acestora.

 2. Pai, referitor la acest lucru, toti crestinii se simt incredibil de indatorati sa arate cu degetul celor ce nu sunt ca ei si sa ii acuze in special pe astia care se declara homosexuali, de exemplu, iar daca indraznesc sa se apere ii iproasca cu diverse acuzatii si spun ca sunt posedati si porcarii de genul. Intrebarea mea este: cand un crestin judeca alti oameni si uita de pasajul ala din biblie de zice ‘nu te uita la paiul din ochiul altuia ci la barna din ochiul tau’, spre exemplu, atunci ce este acel crestin? Oooh, isi face griji pentru binele altuia, e un om bun care da mai departe mesajul Domnului, e greu sa interpretezi toate mesajele bibliei, etc… Ei bine, daca intr-adevar le pasa, sa dea donatii catre amaratii aia din Africa de n-au nici ce manca nici ce bea, sa doneze bani pentru vaccine pentru tarile sarace, sa trimita alimente pentru saraci, nu dati bani ca popa sa mai construiasca o beserica sau sa isi ia un nou pocal suflat cu aur pentru slujba. Poate amaratul ala de om aratat cu degetul de crestini chiar face lucruri bune in viata de zi cu zi, dar e acuzat din cauza ca are o orientare sexuala diferita fata de restul sau ca s-a ‘jucat’ un pic in fatza PC-ului sau a unei reviste la o poza mai deochiata…

  • Chestia asta e specific umană și creștinismul care nu e aplicat la modul habotnic(dar rar o să vezi așa ceva în ortodoxie) chiar mai scade din ea uneori, spre deosebire de alte religii coughislamcough. Nu poți scăpa de ea decât cultivând empatia.

 3. Deeeci… sunt 99% sigura ca profu ala de fizica si oamenii de la GOP sunt ceva satanisti. Si nu numai ei. M-am apucat de curand sa studiez Biblia si daca nu ma loveste lenea o sa vin si cu dovezi.
  Despre GOP stiam de mult, am ras cateva ore bune prima data cand l-am gasit. Nu m-a frapat in nici un fel ca oamenii sunt influentabili, daca nu ma enerveaza incarcand sa-mi forteze mana sa fac si eu ca ei ma bucur ca pot sa stau cu mainile in buzunar si sa rad.

  • Scuze, te-a pus WordPress automat la spam și nu verific prea des secțiunea respectivă.

   Știi că e inutil să spui unui necredincios de păcate, nu?

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s