Hitler, Stalin si Suvorov


De mic copil sunt pasionat de al doilea razboi mondial, insa nu tin minte sa mai fi citit vreo carte despre nebunia ce a cuprins Europa si intreaga lume in prima jumatate a secolului trecut asa cum am citit Spargatorul de gheata a lui Victor Suvorov. Nu am dormit o noapte intreaga din cauza ei, si cand spun o noapte intreaga vreau sa spun ca m-a prins soarele in sufragerie cu o cana plina de cafea aburinda si cu Spargatorul pe sfarsite.

Este fascinant modul in care Victor Suvorov trece in revista toate comunicatele TASS si articolele din presa vremii alaturi de declaratii si documente care demonstreaza adunarea tuturor trupelor ale Armatei Rosii la granita cu Germania si Romania pentru a porni procesul de eliberare.

Suvorov propune teoria (cu dovezi din plin) cum ca Stalin isi propunea atacarea Germaniei si sa incalce pactul de neagresiune cu ceva timp inaintea nemtilor. Puse cap la cap toate afirmatiile lui Victor Suvorov prind si mai mult sens mai ales daca avem in vedere ce s-a intamplat dupa prabusirea celui de al Treilea Reich.

Sincer, personal, mi se pare foarte plauzibila teoria lui Suvorov desi istoricii comunisti si altii o denigreaza considerand-o o teorie a conspiratiei. Mi se pare plauzibila nu numai datorita miscarilor masive de trupe de soc si cu specific de agresiune, ci in primul rand datorita felului de a gandi si a actiona al revolutionarilor comunisti.

Singurul loc unde nu am cum sa fiu de acord cu autorul Spargatorului de gheata (asta si datorita faptului ca nu aduce dovezi ci se bazeaza pe niste presupuneri) este ca Hitler si a lui invazie a Europei, si mai apoi conflictul mondial iscat, este tot un plan comunist de a transforma intreaga lume intr-o uniune de tip comunist.

Recomand cartea atat impatimitilor de istorie cat si celor carora le plac romanele de razboi pentru ca Spargatorul lui Victor Suvorov reuseste sa le imbine foarte bine pe amandoua.

Desi nu sunt nici istoric nici vreun specialist in cel de-al doilea razboi mondial consider aceasta carte a must read, mai ales pentru ca in ultima jumatate de secol comunistii nu au avut niciodata parte de un proces cat de mic de genul celui pe care l-au avut alti criminali asemenea lor la Nurnberg.

Trebuie sa mai spun ca Victor Suvorov este pe aceeasi linie cu Soljenitan si Vladimir Bukovski care denunta indiferenta occidentala la crimele, violentele si opresiunile comuniste din ultimii 70 de ani.

Cartea o puteti comanda de aici.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s