Religia: flagelul omenirii? South Park si islamistii


Tocmai ce am aflat că producătorii serialului South Park au fost ameninţaţi cu moartea de de către Revolution Muslim. Aflaţi mai multe detalii aici.

Întâmplarea face ca în aceste moment să citesc Himera credinţei în Dumnezeu de Richard Dawkins care chiar din primele pagini condamnă acţiunile creştinilor habotnici care sunt în stare să ucidă în numele a ceva ce nu ştiu sigur că există iar în cazul în care ar exista că ar putea dori o astfel de acţiune. Adevărul este că lumea ar fi mai bună fără dumnezei.

Nu îmi vine să cred că trăiesc într-o perioadă în care scriu la o mică maşinărie denumită laptop un text pe care îl voi posta pe un blog la care are acces întreg mapamondul şi că totuşi sunt indivizi ca cei de mai sus care ameninţă cu moartea nişte comedianţi din cauza unei credinţe într-o zeitate! Nu îmi vine să cred că la atâţia mii de ani de la apariţia lui Homo sapiens încă nu ai dreptul la libertatea de gândi liber şi de a nu te supune unei doctrine! Nu îmi vine să cred că la jumătate de secol de la nazism şi câţiva ani de comunism, după atâţia ani de totalitarism politic, umanitatea nu a învăţat nimic şi trăim sub teroarea religiei şi a zeilor asupritori şi răzbunători! Unde eşti Doamne să vezi ce-ţi poate face gloata copiilor ce-s creaţi după chipul şi asemănarea ta?! Nu mai ascute Doamne cuţitele şi nu mai arma puştile preacredincioşilor căci ai tăi am fi toţi!!!

În ultimele decenii trăim această criză cauzată de ura împotriva altor credinţe. Istoria umanităţii este plină de crime făcute în numele a Ceva în care trebuie să crezi doar pentru că aşa ţi s-a spus de mic copil. Se urăşte fără pic de noimă şi cu patimă! Încep să confund mâinile împreunate în rugăciune la adresa Marelui Conducător de Oşti cu arme pregătite să-şi coboare ţeava milostivă îndreptată spre cer către oarecare individ suficient de impertinent şi incoştient încât să-şi declare opţiunea la a crede în (stupoare, murmure, zbierete, ameninţări) Raţiune!

Nu îmi vine să cred când mă uit în jur şi văd ce “argumente” aduc într-o ceartă diferiţii credincioşi: Jehova e mai tare pentru că Biblia spune că el o făcut Universul! O să-ţi rupă Jesus curu’pentru că o înviat! Mohamed e za shit pentru că o zis el o dată că islamişti vor câştiga Jihadul! Doar când eram copii aveam certuri de genul tata meu e mai tare pentru că e fochist sau pentru că are maşină. Mă îngrozeşte cretinismul infantil pe care îl poate induce religia. Mă îngrozeşte faptul că sunt atâţia credincioşi care habar nu au de ce este scris în cărţile pe care s-a construi religia lor şi de ce cât sânge a fost în stare să verse cel care a construit Universul, Pământul şi pe om numidu-l copilul lui.

Am început de mai mult timp să mă gândesc la religie ca la o boală mentală. Pe măsură ce trece timpul şi văd tot felul de întâmplări ca şi cele de mai sus încep să fiu din ce în ce mai convins că aşa şi este. Doar un bolnav mintal îşi poate pierde aşa de tare şi uşor conştiinţa de sine şi să se identifice cu oarece cuvinte rostite sau scrise vreodată la îndemnul unei entităţi de origine necunoscută.

Religia este un drog de tip A, mai adictiv şi mult mai periculos decât heroina şi cocaina, nu numai pentru că îţi distorsonează realitatea dar mai îţi şi dă nişte halucinaţii îngrozitoare în urma cărora vezi în semenii tăi tot felul de monştrii şi demoni. Ca să nu mai spun că proprietăţile sale psihotrope pot cauza pierderea raţiunii, paranoie avansată, totală indiferenţă faţă de securitatea personală şi a celor din jur, precum şi halucinaţii puternice în urma cărora anumite entităţi neclare şi oarecum obscure pot cere diferite donaţii sau săvârşiri de acte criminale (de obicei asupra părinţilor, copiiilor, concubinului).

Pe măsură ce scriu aceste rânduri încep să îmi dau seama că nu SIDA sau cancerul sau ciuma sau alte boli care au atacat de atâtea ori omenirea sunt adevăratul flagel ci RELIGIA împreună cu adepţii ei şi cu ura şi cu preoţii zarzavagii de piaţă.

Eu unul prefer să fiu sclavul raţiunii şi dacă ceva merge prost să pot să găsesc greşeala urmărind argumente şi nu cai verzi pe pereţi.

Ca să nu mai spun că simţul umorului tind să cred că este apanajul oamenilor liberi.

Reclame

42 de gânduri despre „Religia: flagelul omenirii? South Park si islamistii

 1. oh nu! cei care se trag din maimute sint plaga omenirii.cam de la revolutia franceza incoace. Dawkins e ultimul exemplu sugestiv.Dar Dumnezeu iubeste oamenii si dobitoacele ergo mai aveti o sansa pana la marele final.
  PS nu te zbate ,se stie ca ateii au creieru atrofiat

  • Chiar acest comentariu intareste ceea ce am scris eu mai sus. De ce sunteti atat de violenti? Va este frica ca o sa vi se fure credinta sau dumnezeul? De ce aveti alergie la argumente rationale?
   Daca ateii au creierul atrofiat atunci asta nu poate sa insemne decat ceva bun daca avem in vedere ca unul dintre cele mai mari genii de pe Pamant (daca nu cel mai mare chiar) cum ar fi Albert Einstein era ateu.
   Nu ma indoiesc ca dumnezeu o iubi oamenii, eu am o problema cu cei care zic ca il iubesc pe el si uita sa-si iubeasca semenii.
   Nu mai stiu in fata carui dumnezeu mai pot fi toti oamenii egali pentru ca se pare ca adesea credinciosii sunt superiori celor de alta credinta si mai ales fata de atei sau agnostici.
   Si tot nu stiu de ce esti asa de ferm convins ca intr-un eventual clasament final tu ai avea mai multe puncte decat in mine in fata unei eventuale mari judecati. Esti sigur ca sunt un om rau doar pentru ca nu cred intr-o zeitate misogina, cruda, razbunatoare, etc. care accepta prozeliti in stare sa ucida pentru el? Esti chiar asa de sigur ca esti tu un om mai bun decat mine in relatiile cu ceilalti? Nu crezi ca tocmai acest comentariu pe care l-ai lasat pe acest blog este un punct in minus pentru tine si un pas in fata pe drumul spre iad pentru ca tocmai ce te-ai facut vinovat de pacatul trufiei pe care religia ta il condamna?
   PS. mai bine creierul atrofiat decat orbul gainii.

   • ..aici gresesti razvanel. va iubesc si pe voi-iubeste pe aproapele tau, ca pe tine insuti- Deci poti huli in continuare pe Dumnezeu , ca nu ai tu hule suficiente, cat ma doare pe mine in cot. Dar fara atacuri la adresa credinciosilor in stil bolsevic, please.

   • Omul nu este incitat ci doar surescitat sau excitat, pentru ca incitatia presupune o oarecare activitate cerebrala si o capacitate de a construi argumente.
    Cat despre norme… sunt exact aceleasi ca ale stramosilor lui: nimic nu e mai presus de ei si credinta lor si asta le da toate drepturile din lume.

 2. gicu_lautaru: stil bolsevic? Atacuri? In primul rand nu inteleg ce inseamna atac in stil bolsevic. Te-am amenintat cu ainchisoarea, cu distrugerea de biserici, cu pumnul in gura si Securitatea?
  Ma acuzi de bolsevism?
  Sa inteleg ca bolsevic este si Dawkins si Einstein si Thomas Jefferson si Hawking pentru ca spun aceleasi lucruri pe care le spun si eu acum?
  Sa inteleg ca sunt un comunist pentru ca iti pun niste intrebari care te incomodeaza?
  Nu stiu daca este tupeu sau necunoastere a termenului bolsevic.
  Cum poti sa ma acuzi de a fi partinitor la o dogma cand tocmai asta condamn?!
  Iar de hulit, hulesc doar pentru ca tu spui asta.

 3. Cand manuţa ta scrie ca adevaratul flagel este religia si ADEPTII ei, generalizezi nepermis. Tu uiti ce scrii? Lasa wikipedia, discovery, pe dawkins &co si citeste ‘operele’ bolsevismului timpuriu. Se scrie acolo de flagelu ‘religiei si necesitatea eradicarii. Mai interesant decat memele dawkiniene. Mnoa, intelegi sau tre sa-ti desenez? Multe succesuri la studiu.

  • Am sa fiu cat se poate de clar:

   1. sunt impotriva dogmelor de orice fel.
   2. sunt apolitic.
   3. comunistii doreau eradicare religiei pentru a putea controla masele. Ei credeau intr-o utopie si propuneau una, pe cand eu nu.
   4. cand spun egalitate ma refer la dreptul meu de a nu crede in ce crezi tu si la a condamna crimele facute in numele unei zeitati.
   5. da, consider religia si adeptii ei niste criminali pentru ca Biblia este plina de atrocitati la adresa semenilor si pentru ca s-au facut extrem de multe omucideri in numele religiei si a creatorului pana in prezent si „lupta” continua. Ai citit-o nu?
   6. nu cred ca un credincios are dreptul sa se considere mai bun, mai onest, mai curat, mai moral decat un necredincios doar pentru ca el crede intr-o instanta superioara si eu nu. Eu nu sunt bun cu oamenii pentru ca imi este frica ca am sa ard in iad ci pentru ca ii respect pentru simplu fapt ca sunt semenii mei.
   7. cred in valorile care respecta omul pentru ca este om si nu pentru ca este produsul finit al unui creator.
   8. nazismul este considerat un flagel pentru ca a cauzat pana la 17 milioane de victime. Din cauza religiei s-au comis mult mai multe crime. Ti se pare o generalizare nepermisa? Atentie: daca tu nu ai comis o crima de ce te-as acuza? De ce te simti vinovat pentru ceva ce tu nu ai facut?
   9. trebuie inteles foarte clar ca un individ care este obedient unei credinte este mult mai usor de subjugat si mult mai predispus la a avea iesiri violente. Nu eu spun asta ci istoria si sociologii. Tonul abordat in acest blog este simplist pentru ca nu este decat un articol de blog si nu o lucrare stiintifica. Insa promit ca pe viitor sa devin mai exact.
   10. Jung spunea „Eu nu cred, eu stiu!”. Cu ce sunt eu mai ignorant sau vinovat daca spun „Cred doar daca stiu”?

   Avand in vedere ca tu nu ai adus nici un argument in aceasta polemica si nu ai raspuns la nici o intrebare, consider aceasta discutie incheiata.

   Si de iti place sa nu sa „crezi” din pacate Marx a avut dreptate. Cati oameni s-au inghesuit si au fost calcati in picioare la numai stiu ce prezentare de moaste recenta de a fost nevoie de interventia jandarmeriei?

   Cat despre latrarea la un corp ceresc cred ca este apanajul credinciosului. 😉

   Cu stima,

   Razvan van Firescu

 4. Nu numai ca religia este un drog de tip A, dar din pacate ea este considerata o virtute si omul este incurajat sa continue sa o consume chiar si atunci cand se observa efecte negative pe plan psihic. Macar la heroina sau cocaina, consumul lor este descurajat si exista clinici de dezintoxicare. Cum ar fi daca consumul de heroina ar fi considerat o virtute si nu un viciu?
  Am auzit de multe ori cazuri in care cineva a renuntat la alcool (care si acesta este un drog) in favoarea religiei si multi lauda faptul ca „vai cat de mult a lucrat Dumnezeu”. Dar acea persoana pur si simplu a inlocuit dependenta de un drog (alcool) cu dependenta de un alt drog (religie si credinta) care pe termen lung are efecte dezastruoase. Macar un alcoolic nu isi imbata copii asa cum fac parintii religiosi indoctrinand copiii.

  • Din pacate exista un tip de oameni care nu isi pun vointa in functiune decat in momentul in care li se spune ca ceva in afara lor o poate face. Confundarea vointei proprii cu dumnezeu s-a intamplat si o sa se mai intample.
   Se pare ca sunt extrem de multi oameni slabi care prefera sa creada ca altceva lucreaza in afara lor si nu propria lor vointa.
   Mi-a placut foarte mult o chestie cu un preot american care a fost prins luand droguri si nitel sex homosexual si care a fost nevoit sa renunte la a mai face bani vanzand idei de dumnezei un timp. Spun un timp pentru ca mai apoi a reaparut pe scena declamand ca doamne-doamne la vindecat de pederastie. Ma intreb de ce nu l-a transformat in stana de piatra ca parca asta era obiceiul. 🙂

  • Cine a spus ca biserica nu merge mana in mana cu drogurile (ca sa nu fiu acuzat din nou de generalizare am sa spun: unele biserici)?
   Ce spui de o biserica din New Mexico care a primit acordul de a utiliza halucinogenul ilegal dimetiltriptamina de catre Curte Suprema a S.U.A in baza Constitutiei in data de 21 februarie 2006 desi restul cetatenilor nu au dreptul sa o utilizeze fiind pasibili de inchisoare?
   Credinciosii Centro Espirita Beneficiente Uniao do Vegetal sustin sus si tare ca fara ceaiul de hoasca nu il pot cunoaste pe Dumnezeu si sunt ferm convinsi de acest lucru si nimeni nu le cere sa demonstreze acest lucru. Pur si simplu sunt crezuti pe cuvant. Tare nu?
   Desi utilizarea canabisului s-a dovedit a fi benefica pentru cei ce fac chimioterapie deoarece le amelioreaza starea de greata si disconfortul bolnavilor de cancer care fac medicatia specificata mai sus este interzis cu toate ca s-au facut foarte multe cercetari care dovedesc faptul ca THC-ul chiar face bine. Se pare ca e mai bine sa fi credincios pentru ca nestiute sunt caile domnului si mult bine iti poate face.
   M-am gandit sa ma duc sa cer si eu o locuinta de la stat si un salariu de o mie de euro pe luna pentru ca altfel nu pot sa il cunosc pe dumnezeu.

 5. Într-adevăr, religia este distructivă. Am senzația că gicu_lautaru e dacă nu același cu LegArhMih, ProCreatie și alte conturi de pe Youtube, măcar din aceiași categorie de îndoctrinați obsedați de moartea iminentă a religiei și consideră că ateismul e motiv suficient pentru o crimă.

  @Răzvan: Poți să descrii ceea ce crezi și de ce? Ești deist cumva?

  • Nu pot sa cred intr-un dumnezeu aspru, razbunator, pus pe sotii sadice, atatator si rasist, doctrinar si totalitarist, la fel cum nu cred intr-un Atlas care poarta cerul pe umeri.
   Nu am cum sa subscriu unei credinte atata timp cat prozelitii lui dumnezeu sunt mult mai rai si cruzi decat restul oamenilor. Daca oamenii astia care cred in dumnezeu sunt atat de neoameni atunci nu risc si eu sa devin la fel ca ei in momentul in care accept sa cred in instanta lor? Sa-mi risc valorile morale doar pentru un loc caldut de dupa moarte? Sa incep sa cred in voci si sa-mi schimb viata dupa ce zbiara unul altul de la nu stiu ce amvon? Sa ma apuc sa judec pe unul altul doar pentru ca nu stiu ce carte de acum nu stiu cat timp scrisa de nu stiu ce schizofrenic care era ferm convins ca a auzit ceva voce, chiar daca eu nu inteleg nimic din chestia aia pentru ca este scrisa mult prea ambiguu? Sa incep sa imi urasc copilul inca nenascut pentru ca este vinovat de pacatul de a-l fi facut parintii sai din placere si iubire si nu din porunca vreunei sutene cu mintea creata? Nu mersi.
   Mai degraba as crede intr-un creier universal care calculeaza si aseaza regulile universului astfel incat sa nu se distruga.
   Dar asta tot presupozitie ar fi si am vazut cat de mult rau pot sa faca astfel de presupozitii asa ca ma abtin.
   Daca ar fi sa cred in ceva prefer sa cred in capacitatea omului de a-si sustine vointa si increderea in sine prin forte proprii si nu exterioare lui.
   Ca si absolvent de filosofie imi place sa ma ghidez dupa stiinta si existentialism, insa un existentialism fara complicatii metafizice si fenomenologice, un existentialism apropiat de om si doar pentru om lasand problemele universului in mainile stiintei.

   • Mai mult scriu despre unele carti pe care le citesc, unele filme, mai adaug povestiri si scriu uneori despre lucrurile care ma deranjeaza foarte tare.
    Blogul meu nu este ca cele pe care le ai tu in blogroll asa ca alegerea iti apartine in totalitate. 🙂
    Cat despre individul in cauza, nu am sa-l blochez pentru ca stie sa isi faca o imagine de crestin exact asa cum l-a invatat istoria si se comporta conform educatiei si inteligentei pe care o are.
    Isi face siesi si credintei sale cinste.
    Mersi de pont, oricum. 🙂

 6. Pingback: Marvelman/Miracleman – Alan Moore « Razvan Van Firescu

 7. Corect. Unii sunt bolnavi psihic. Altii au doar interese… religia este si o foarte buna metoda de a-i controla pe cei bolnavi.

  In plus, gindeste-te ca trebuie sa traiesti printre acesti 98% nebuni, fara ca ei sa poata fi controlati… 😀 , asa ca eu nu as prea cauta sa-i vindec, as merge doar profilactic, sa nu-i inmultesc…

  • De inmultit, eu nu prea am cum sa-i inmultesc si nici tu si nici altii ca noi. Se ocupa altii de inmultirea lor.
   Din pacate nu prea se descurca nimeni cu bolnavii in genul lui Arvunescu si mai sunt multi ca el. Cu astia ce facem?
   Asteptam momentul in care o iau razna complet si dupa aia ii inchidem? Asteptam iluminarea si revelatia pentru ca mai apoi sa ii bagam in spital sau dupa gratii? Asteptam cuminti pana scrie sau spune unul altul ceva pentru a-i starni demiurgicul din el si sa vina sa te cresteze cu cutitul pentru ca doamne-doamne i-a spus lui ca ala e rau si trebuie racit?

 8. nici daca s-ar intimpla ce zici tu n-ar fi suficient. islamul este cauza directa a mii de decese numai in ultimul deceniu, si ce s-a intimplat? nimic. am declarat razboi efectului (war on terror) si nu cauzei.

  cu bolnavii astia n-ai ce face, cat timp sint majoritari. zi mersi ca nu mai pot sa te arda pe rug, sint sigur ca multi dintre ei ar face-o cu mare placere.

  • Fight terror with terror nu este o solutie insa asta nu prea intereseaza pe nimeni. Teroarea cu care se lupta omenirea se naste din irational ori irationalul alta reactie decat violenta nu poate sa aibe.
   Ne comportam ca niste animale. Nu mai avem simtul raspunderii si al bunului simt. Se duc lupte pentru un teritoriu abstract in teritorii si cu victime reale.
   De unde mai poate sa zboare si sa ajunga porumbelul alb atata timp cat oamenii se comporta ca niste jivine ranjite insetate de sange?
   Atata timp cat oamenii nu isi pastreaza credinta pentru ei si nu vor incerca sa o impuna si nu o sa faca diferenta intre real si fantastic, aceste razboaie nu vor inceta niciodata, este foarte adevarat, insa, sper eu, poate ca macar o parte din credinciosi o sa isi dea seama ca singurul razboi pe care au tot dreptul din lume sa il duca in numele dumnezeului lor este cel de a se mantui in fata lui si de a-si respecta aproapele la fel cum au pretentia ca o face cel la care se inchina.
   Ma gandesc ca nu e usor sa stai cuminte in banca ta si sa iti vezi de ale tale, insa doar asa cred ca ar putea lumea sa evolueze social.

   • expansiunea si convertirea este de esenta celor trei religii monoteiste. tratamentul ce trebuie acordat „infidelilor”, necredinciosilor este descris in amanunt, in toate cele 3 carti „sfinte”. nu poate exista religie personala, asta e o iluzie. credinciosul isi va simti intotdeauna amenintat locul in rai de proximitatea necredinciosului si astfel nu va putea fi niciodata cu adevarat tolerant fata de acesta.

    religia personala, privata, este o utopie. nu poti pretinde comportament rational fata de semeni unui om care e condus de irational. never gonna happen.

 9. daca ati utiliza capacitaea creierului 100/100…….
  care pe care?????
  cine pe cine?????
  si uite asa trecator e totulll……..
  cu bune sau rele
  cu bogati sau saraci……….
  dar …..
  exista o lume in care va fi ochi pentru ochi si dinte pentru dinte……
  cati vor ramane cu ochiiii si cati vor fi cu dintiiiiiiiiii?????
  mmmmmmm

  • Nu stiu ce sa iti raspund.
   Nu stiu de ce trebuie sa existe care pe care si pe cine pe cine si nici de ce trebuie sa fie ochi pentru ochi si dinte pentru dinte.
   Prefer iesitul la bere in locul celor expuse mai sus. Cred ca s-ar ajunge mult mai departe si bine.

 10. @fsg: vezi alta solutie?
  Eu altceva decat apelul la ratiune nu vad.
  Desi s-ar putea sa gresesc foarte mult pentru ca „fericiti cei saraci cu duhul caci a lor este imparatia cerurilor”, nu?
  Ori in cazul asta mai bine ma perpelesc in iad decat sa fiu coleg de camera cu unul ca Arvunescu…
  De fapt, cat de sarac este el cu duhul s-ar putea sa imi fie chiar sef, ori asta chiar nu as putea suporta o vesnicie.

 11. apelul la ratiune n-are efect daca apelatul si-a lasat ratiunea in cristelnita si n-a mai revendicat-o. cum de altfel ai observat si tu in ultima postare pe blog.

  zicea unu ca d-zeu iubeste prostii, altfel n-ar fi facut asa multi. as adauga ca dragostea e reciproca.

  solutia e educatia sanatoasa, care automat duce la civilizatie, nivel ridicat de trai, progres. exact ce ne lipseste cel mai acut noua, si in general tarilor cu procent ridicat de credinciosi.

 12. Un preot te sustine in parte din afirmatii… Personal, nu cred ca religia pe care o slujesc astazi – cu toate racilele sale – sa mai arate asa cum era in timpurile antice. Si totusi, crestinismul a fost ” motorul” civilizator al omenirii. Nu trebuie sa uitam lucrul acesta. Ca printre slujitorii lui s-au numarat si indivizi fanatici, acesta este un lucru trist, regretabil, dar real. Pentru schimonosirea crestinismului si a principiilor sale, de vina sunt tot oamenii, nicicum Hristos Domnul.

 13. Pingback: Cele mai faine carti citite in 2010 nerecenzate « Razvan Van Firescu

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s