Irvine Welsh – Dacă ţi-a plăcut şcoala, munca o să-ţi placă şi mai mult


Nu ştiu de unde scoate Irvine Welsh personajele sale şi cum  reuşeşte să le pună în lumină pentru că de fiecare dată când dau ochii cu câte unu am impresia că tocmai ce l-am văzut trecând pe lângă mine zilele trecute.

Personajele lui Welsh sunt extrem de obişnuite şi familiare şi deşi am tendinţa să spun că sunt tipologii comune şi doar povestea le face extraordinare, nu o fac pentru că fiecare individ în parte are ceva ce îl individualizează astfel încât nu ai cum să îl uiţi.

Talentul lui Welsh de a imagina situaţii extrem de hilare şi ieşite din comun pot să pună în umbră personajele sale dacă nu încerci să iei totul ca întreg.

O să vă întâlniţi cu un individ extrem de dubios şi puţin psihopat, cu o talentată Miss Arizona, cu o serie de Câini care provin din Lincoln Park, o să aflaţi extraordinara aventură a lui Jason şi a prietenei sale cu Kravy şi de ce o să îţi placă munca dacă ţi-a plăcut şcoala.

Nu trebuie să ratezi povestirile lui Welsh pentru că:

–         problemele existenţiale sunt problemele unei generaţii care este obişnuită să fie considerată ratată şi că nu are şi nu merită nici un viitor;

–         pentru că sexul şi drogul sunt un fel de Ying şi Yang în lumea personajelor lui Irvine Welsh şi simbioza este delirantă, amuzantă şi extrem de absurdă în simplitatea ei;

–         pentru că dacă vrei ceva dement şi amuzant atunci ai găsit exact ce căutai;

–         pentru că nu ai cum să nu iubeşti personajele;

–         pentru că întâmplările din povestioarele lui Welsh sunt pur şi simplu de neuitat şi de neratat;

–         pentru că Welsh scrie bine şi pentru că traducerea este super ok.

Nota cititorului: nu am putut lăsa cartea din mână, nu am putut nu să râd, nu pot să nu o recomand, nu pentru că îmi place mie ci pentru că Irvine Welsh merită să fie citit şi pentru că tu meriţi câteva nopţi sau după-amieze în preajma personajelor din această carte.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s