Carti citite


Duma Key – Stephen King – nota 4 – se putea muuuuult mult mai bine;

Cucul si pupaza- Will Self- nota 6 – simpatic, merita zece lei si patru ore. interesant modul in care se transforma psihic hermafroditii;

Copiii pierduti – Peter Straub – nota 5 – are ceva freaky dar nu suficient de inspaimantator pentru a merita sa fie memorat. Sfarsit penibil.

Antologia rusinii – Virgil Ierunca. editori Nicolae Merisanu, Dan Talos – nota 10 cu felicitari – o carte ce nu trebuie sa lipseasca din nicio biblioteca. O antologie a pupincuristilor la adresa cunducatorilor iubiti. A se citi inainte de a se merge la vot. Se recomanda medicament de linistire a stomacului deoarece textele pot provoca accese de voma.

Sa nu iti impaiezi niciodata cainele – Alan Alda – fara nota – ca si memorii, e foarte ok, mai ales daca esti fan MASH. Eu sunt  si am fost foarte bucuros de carte, insa nu dau nota pentru ca sunt prea subiectiv. E ok, poti sa o iei in vacanta, nu o sa iti para rau pentru ca e suficient de nostima cat sa nu te plictiseasca.

Urmeaza: Masele si puterea – Elias Canetti

– Ceasornicarul orb – Richard Dawkins

– Rant – Chuck Palahniuk.

Reclame

4 gânduri despre „Carti citite

 1. Îmi pare rău dar nu cred că volumul ăla ar trebui să poarte numele de Antologia Ruşinii. Ce-au făcut pupincuriştii nu-i nimic pe lângă adevăratele fapte ruşinoase ale românilor în perioada comunistă. Multe dintre articolele care cereau pedeapsa capitală pentru ştiu eu ce duşmani ai poporului erau semnate de oameni anodini, n-auzise nimeni de ei, dar care au făcut mai mult rău decât limbile lui Păunescu sau Vadim.
  Totuşi mi-ar place să văd reacţiile celor incluşi în volum care încă mai activează în presă sau politică. Să-l văd eu pe ăla care pleacă măcar odată capul şi zice „sunt un porc domle” ca să-l citez pe bard cu distors autoreferenţial. În plus de asta, volumul are multe lacune. Cine ştie, poate vine şi partea a doua. Oricum, zi merci lu Băsescu şi cei din jurul său care au deschis sezonul la comunişti. Aminteşte-ţi că până în 2004 n-au prea apărut materiale de genul. Asta îţi garantez.

  • Daca te interesezi ai sa afli ca Antologia e inceputa inca din anii ’50 (57 mai exact) si cred ca este foarte bine ales.
   Raul facut de personalitati in genul celor enuntate mai sus au distrus limba, cultura si au influentat foarte mult acei oameni anodini de care pomenesti tu.
   Gandeste-te ca aceste texte si acesti „intelectuali” au functionat propagandistic, au fost instrumentul perfect cu ajutorul caruia s-a manipulat societatea. Era drept, just si cat se poate de corect din punct de vedere social, politic si moral sa denunti „criminalii antisociali”, cu atit mai mult cu cat cultul personalitatii si ca CEausescu era vazut drept omul moral perfect. Nu poti sa faci abstractie de aceste lucruri.
   Si nu poti sa treci cu vederea nici faptul ca acesti oameni de cultura au facut ce au facut doar pentru a primi anumite ajutoare financiare si posturi caldute.
   Sunt si ei criminali pentru ca au adus mari prejudicii culturii si limbii. Neagu Djuvara a exprimat la un moment dat o opinie conform careia evolutia culturala a stagnat in Romania si datorita acestor lingai si a regimului.
   Au mai fost cateva titluri, sunt sigur. Eu iti pot da doar trei exemple: Dimpotriva – Virgil Ierunca, 1994, Humanitas, Petre Pandrea – Crugul mandarinului. Jurnal intim (1952-1958) 2002 si I.D. Sarbu – Jurnalul unui jurnalist fara jurnal, Ed. Scrisul Romanesc, 1996.
   Carti care au deconspirat relatiile intelectualilor cu regimul comunist au fost si vor mai fi, insa nici una dintre lucrari nu a avut amploarea si curajul Antologiei rusinii. Virgil Ierunca a tinut Antologia pana in octombrie 1989, insa, din pacate, abia acum s-a reusit publicarea ei…

   P.S. Prea mult s-a vorbit de necunoscuti. A venit timpul ca si cei ingalati sa dea socoteala. Macar in fata tinerilor. Poate ca o sa se deschida ochi.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s